Massimo Lentsch - Sicilien - Italien

Massimo Lentsch er en splinter ny vingård beliggende på Sicilien på den nordlige side af Etna.

Helt præcist i det prestigefulde område “Contrada Feudo di Mezzo” Vinhuset producerer i øjeblikket kun 3 forskellige vine og producerer omkring 13.000 flasker årligt.

 

Vingården

Massimo Lentsch siger selv således om hans vingård: Min vin repræsenterer kulminationen på et helt års arbejde i vinmarkerne dag ind og dag ud -op til høsten og fremstillingen og derefter også modningen. Han har valgt selv at lægge navn til vingården, da vinene gerne skal fortælle om hans personlighed, hans karakter og viljestyrke for at producere det allerbedste.

Han har valgt at producere vine på den nordlige side af Etna, da det er den mest egnede beliggenhed til den type vin han gerne vil producere, nemlig vine, hvor der er fokus på friskhed og elegance, idet han foretrækker god syre frem for voldsomme tanniner og et højt alkohol indhold. Som han selv siger “Mine vine skal ikke råbe, men skal i stedet hviske følelser på et sprog med musikalsk lyd og rig på de subtile detaljer.

Menneskene bag

Ejeren Massimo Lentsch er ejer af flere vingårde i Italien. En af hans vine fra en af de andre vingårde var i 2020 med i Robert Parkers “TOP 100 Wine Discoveries 2020” hvilket er med til at fortælle om hans høje kvalitet og perfektionisme.

 

Vingårdens ønolog er den meget erfarne Emiliano Falsini, som har stor erfaring fra mange forskellige vingårde rundt om i hele Italien. -herunder også Fontanavecchia.

Vinmarkerne

Etna er ikke bare en vulkan. Etna er et økosystem, der består af masser af komponenter og mikroklimaer, som ikke kun varierer takket værd klimaet, men også på grund af jordens sammensætning.

Jorden er også et resultat af en række lag, der varierer i takt med vulkanens historie. Faktisk har de forskellige lavastrømme skabt jord med forskelle, der har væsentlig indflydelse på vindyrkning. Sammen med disse faktorer er der også højden som går ind og påvirker dyrkningen af vinstokke i dette område.

Den nordlige side af Etna, er i sandhed det område, hvor Nerello Mascalese har fundet den ideelle vugge, hvorfra den kan trives, vokse og producere vine med stor kompleksitet.