San Teodoro - Etna Rosso DOC - Massimo Lentsch, Sicilien

  • Varenr 8201
  • VingårdMassimo Lentsch
  • Betegnelse rødvin
  • Drue Nerello Mascalese
  • Årgang 2018
  • Alkohol 13 %
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

8

Sød

Tør

8

Blød

Tannisk

8

Lav Syre

Høj syre

8

Fremstilling

Drue: 100 % Nerello Mascalese

Område: Nordlige skråning af Etna, i området Castiglione di Sicilia

Klima: Høje skråninger, med store temperaturudsving mellem dag og nat

Jordtype: Vulkansk sand, dyb, fertil og rig på mikroelementer med undersyre.

Højde: 700 meter over vandoverfladen

Modning: Vinen modner 12 måneder i egetræsfade, hvorefter den flyttes over i ståltank, hvor den dekanteres naturligt og bliver hældt på flaske uden filtrering.

Liggetid i flaske: Mindst 6 måneder

Om vinen

Her får man virkelig muligheden for at smage en af de største kvaliteter ved Etna Rosso. San Teodoro er en afbalanceret og harmonisk vin, med enkel elegance og med salig og vedholdende finish. Den er både kompleks med masser af friskhed og dybde, men stadig også en vin som til fordel kan gemmes 5-15 år.

Om producenten

Massimo Lentsch siger selv således om hans vingård: Min vin repræsenterer kulminationen på et helt års arbejde i vinmarkerne dag ind og dag ud -op til høsten og fremstillingen og derefter også modningen. Han har valgt selv at lægge navn til vingården, da vinene gerne skal fortælle om hans personlighed, hans karakter og viljestyrke for at producere det allerbedste.

Han har valgt at producere vine på den nordlige side af Etna, da det er den mest egnede beliggenhed til den type vin han gerne vil producere, nemlig vine, hvor der er fokus på friskhed og elegance, idet han foretrækker god syre frem for voldsomme tanniner og et højt alkohol indhold. Som han selv siger “Mine vine skal ikke råbe, men skal i stedet hviske følelser på et sprog med musikalsk lyd og rig på de subtile detaljer.

Populære produkter