Let
Kraftig
Sød
Tør
Blød
Tannisk
Lav Syre
Høj syre
Drue: 100 % Nerello Mascalese
Område: Nordlige skråning af Etna, i området Castiglione di Sicilia
Klima: Høje skråninger, med store temperaturudsving mellem dag og nat
Jordtype: Vulkansk sand, dyb, fertil og rig på mikroelementer med undersyre.
Højde: 700 meter over vandoverfladen
Modning: Vinen modner 12 måneder i egetræsfade, hvorefter den flyttes over i ståltank, hvor den dekanteres naturligt og bliver hældt på flaske uden filtrering.
Liggetid i flaske: Mindst 6 måneder
Her får man virkelig muligheden for at smage en af de største kvaliteter ved Etna Rosso. San Teodoro er en afbalanceret og harmonisk vin, med enkel elegance og med salig og vedholdende finish. Den er både kompleks med masser af friskhed og dybde, men stadig også en vin som til fordel kan gemmes 5-15 år.
Massimo Lentsch siger selv således om hans vingård: Min vin repræsenterer kulminationen på et helt års arbejde i vinmarkerne dag ind og dag ud -op til høsten og fremstillingen og derefter også modningen. Han har valgt selv at lægge navn til vingården, da vinene gerne skal fortælle om hans personlighed, hans karakter og viljestyrke for at producere det allerbedste.
Han har valgt at producere vine på den nordlige side af Etna, da det er den mest egnede beliggenhed til den type vin han gerne vil producere, nemlig vine, hvor der er fokus på friskhed og elegance, idet han foretrækker god syre frem for voldsomme tanniner og et højt alkohol indhold. Som han selv siger “Mine vine skal ikke råbe, men skal i stedet hviske følelser på et sprog med musikalsk lyd og rig på de subtile detaljer.