Violette - Rosé - MAGNUM - Collalto

  • Varenr 1008
  • VingårdConte Collalto
  • Betegnelse Mousserende vine, Rosé,
  • Drue Manzoni Rosé
  • Alkohol 11,5%
  • Indhold 1500 ml

Tør

Sød

8

Om vinen

At finde en lignende mousserende rosé er så godt som umuligt. Kombinationen mellem dens friske aromaer, der spænder over både noter af citrus samt elegante noter af røde sommerbær og dens perlende pink bobler gør, at den er utrolig let drikkelig og sagtens kan nydes uden tilbehør. Ideel til en solrig eftermiddag på terrassen.

Vinen består af en lokal krydsningsdrue, Manzoni Rosé 13.0.25, hvilket er en krydsning mellem de to røde druer Raboso Piave og Moscato d’Amburgo.

Passer godt til

Denne mousserende rosés exceptionelle balance gør den perfekt til et hav af forskellige anledninger og anretninger. Den er perfekt som både aperitif eller som alsidig partner til f.eks. antipasta, fiskeretter eller til lette desserter.

Dens farve og smag gør den også perfekt til f.eks. bryllupskagen på den store dag.

Fremstillingen

Vinifikation: Druerne presses og druesaften får en 48 timers maceration på skindet, hvorefter druesaften bliver presset ud og bliver opbevaret lav-tempereret. Derefter kommer druesaften i en ståltank, hvor vinen bliver sat under tryg for at skabe boble fermentationen.

Sekundær gæring: Vinen får sin bobledannelse gennem Martinotti-Charmat-metoden, i en temperaturstyret ståltank på omkring 18 grader. Efter en lang periode med modning, stabiliseres, filtreres og aftappes vinen.

Modning: 1-2 måneder i flaske.

Historien om Manzoni

Navnet Manzoni, stammer fra Luigi Manzoni, som var en respekteret professor og dekan for G.B. Cerletti Oenological School i byen Conegliano. Han var endvidere en kendt forsker inden for vindyrkning og høstning, samt identifikation og klassifikation af vine. Skaberen af Manzoni krydsningerne valgte tilbage i 1920’erne og 30’erne Collalto familiens vingårde omkring slottet Castello San Salvatore, som det sted hvor han ville foretage sine eksperimenter. Han plantede nogle af sine mest lovende krydsninger og håbede de til fulde kunne udnytte den fremragende jordbund i området. Det første og mest kendte produkt af disse eksperimenter er Manzoni Bianco 6.0.13, der er en krydsning mellem Rhine Riesling og Pinot Bianco. Manzoni Rosé 13.0.25 er det tredje eksperiment i rækken af Manzoni’er.

De berømte krydsninger har også givet anledning til navnet, Incrocio Manzoni, der betyder krydsning eller passage.

 

Populære produkter