San Salvatore - Brut - MAGNUM - Collalto, Veneto

  • Varenr 1009
  • VingårdCollalto
  • Betegnelse Mousserende vine
  • Drue Glera
  • Profil Meget tør
  • Alkohol 11,5%
  • Indhold 1500 ml

Sød

Tør

7

Lav Syre

Høj syre

8

Fremstilling

Vinifikation:Klaserne presses forsigtigt, og druemosten løber fra udelukkende ved tyngdekraften. Derefter fermenteres mosten i temperaturstyrede ståltanke på 18 C. Vinen modner sig i ståltanke i 3-6 måneder.

Sekundær gæring: Vinen får sin bobledannelse gennem Martinotti-Charmat-metoden. Efter en lang periode med modning, efterfulgt af vinstabilisering, filtreres den og aftappes.

Modning: 4-6 måneder i ståltanke, derefter 1-2 måneder i flaske.

Restsukker: 9 g/l.

Syre indhold: 6 g/l

Jordtype: Sand- og lerjord på en klippebund

Om vinen

San Salvatore Brut er den klassiske af Collaltos Prosecco. Her fornemmer man det fulde potentiale af den klassiske drue Glera.

I vinen er der 9 gram restsukker per liter, hvilket gør at man får en utrolig balance mellem syren og dens friskhed.

Collalto har navngivet denne Brut, San Salvatore, fordi vinmarken som anvendes til at producere denne vin ligger på toppen af bakken foran slottet San Salvatore. Denne vinmark får kontinuerlige briser og jordtypen er stenrig hvilket tillader rødderne at søge meget dybt.

San Salvatore blev i 2021 kåret af IWSC til at være blandt Verdens allerbedste vine

Om producenten

Navnet Collalto er i over 1000 år blevet forbundet med Treviso området og et af områdets mest noble og prestigefulde navne hvad angår vin fra området. Således er der altså tale om et af de ældste navne overhovedet inden for dyrkning af vin i Italien.

Selve vingården, der ligger nogle få kilometer fra det gamle slot, er opført i østrigsk stil, hvilket tydeligt ses i forhold til de omkringliggende bygninger, hvor vingården skiller sig markant ud. Ved første øjekast minder det mest om en kaserne, i og med at det er en 4-længet gård af betragtelig størrelse.

Populære produkter