San Salvatore - Brut - Collalto

DKK 100,00 (inkl. moms)
DKK 135,00
  • Varenr 1003
  • VingårdCONTE COLLALTO
  • Betegnelse Mousserende vine
  • Drue Glera
  • Årgang 2020
  • Profil Meget tør
  • Alkohol 11,5%
  • Indhold 750 ml

Sød

Tør

10

Om vinen

Brut er den klassiske af Collaltos Prosecco. Her fornemmer man det fulde potentiale af den klassiske drue Glera.

I vinen er der 9 gram restsukker per liter, hvilket gør at man får en utrolig balance mellem syren og dens friskhed.

I denne prosecco er det syren der er i højsæde, men tillader stadigvæk resten af smagspaletten at komme til udtryk. På intet tidspunkt er man i tvivl om at syren er denne Proseccos hersker. Med en utrolig bouquet hvor umodne grønne æbler er fremherskende, fyldes næsens sensoriske system med en behagelig friskhed.

På tungen fornemmer man igen grønne æbler akkompagneret af et lille hint af grønne jordbær. Et fremragende glas for tilhængere af de klassiske bobler, hvor syren er hersker over sine velsmagende sødmefyldte noter. Perfekt til den fede fiskeret med den aromatisk sauce, hvor vinen perfekt vil bibringe måltidet den nødvendige kontrast, og danne bro mellem det fede og det friske.

Collalto har navngivet denne Brut, San Salvatore, fordi vinmarken som anvendes til at producere denne vin ligger på toppen af bakken foran slottet San Salvatore. Denne vinmark får kontinuerlige briser og jordtypen er stenrig hvilket tillader rødderne at søge meget dybt.

Fremstilling

Vinifikation:Klaserne presses forsigtigt, og druemosten løber fra udelukkende ved tyngdekraften. Derefter fermenteres mosten i temperaturstyrede ståltanke på 18 C. Vinen modner sig i ståltanke i 3-6 måneder.

Sekundær gæring: Vinen får sin bobledannelse gennem Martinotti-Charmat-metoden. Efter en lang periode med modning, efterfulgt af vinstabilisering, filtreres den og aftappes.

Modning: 4-6 måneder i ståltanke, derefter 1-2 måneder i flaske.

Restsukker: 9 g/l.

Syre indhold: 6 g/l

Jordtype: Lerjord på en klippebund

Passer godt til

På grund af dens utrolige balancerede smag, kan man anvende denne vin til utrolig mange retter. Dens friske bobler og kontrollerede syre gør den perfekt til alt lige fra bryllupskager til sushi.

I Collalto anvender de Brut når de skal fejre fantastiske øjeblikke, såsom markering af en velafsluttet høst.

Vinsmagnings informationer

Navn: San Salvatore

Kort info: San Salvatore er den klassiske af Collaltos Proseccoer. Her fornemmer man det fulde potentiale af den klassiske Prosecco.

Vingård: Collalto

Område: Veneto

Drue: Glera

Jordtype: lerjord på en klippebund

Bonusinfo: San Salvatore blev i 2021 kåret af IWSC kåret til at bære blandt Verdens allerbedste vine

Populære produkter