Ponte Rosso - Nature Brut - Collalto

kr. 139,95 (inkl. moms)
  • Varenr 1002
  • VingårdConte Collalto
  • Betegnelse Mousserende vine
  • Drue Glera
  • Profil Meget tør
  • Alkohol 12%
  • Indhold 750 ml

Sød

Tør

10

Om vinen

Nature Brut er en helt og aldeles nytænkning af den klassiske Prosecco Brut. I denne naturvin får man den fulde og naturlige oplevelse af Proseccodruen Glera.

I vinen er der blot 2 gram restsukker/liter, hvilket gør at man får et utrolig crisp og forfriskende udtryk, der dog stadigvæk er yderst afbalanceret.

I glasset er vinen tiltalende halmgul med smukke subtile grønne skær, og derefter en kraftig kaskade af pin-point-bobler, der skaber en cremet, livlig moussé, som synes at sidde for evigt. I duften fornemmer man fuld modne røde æbler med en let delikat blomster baggrund.

Passer godt til

Denne prosecco er en fornøjelse i sig selv, hvis du er til det tørre og stringente udtryk. Men den er den klassiske partner til skaldyr og andre fiskeretter samt lettere kødretter.

Fremstillingen

Vinifikation: Klaserne presses forsigtigt, og druemosten løber fra kun ved tyngdekraften. Derefter fermenteres den i temperaturstyrede ståltanke ved 18 grader.

Sekundær gæring: Vinens bobler dannes ved Martinotti-Charmat-metoden. Efter en lang periode med modning, efterfulgt af vinstabilisering, filtreres den og tappes på flasker.

Modning: 4-6 måneder i ståltanke, derefter 1-2 måneder i flaske.

Restsukker: 2 g/l

Syre indhold: 6 g/l

Området

Jorden, hvor Ponte Rosso bliver dyrket, ligger ikke langt fra slottet San Salvatore, en jord som er meget lerholdig på en klippebund. Denne rødlige ler var i gamle tider det fortrukne materialevalg, når der skulle produceres tag- og mursten, til opførelsen af husene i Collalto. Murstenene, som blev produceret af denne ler, fik så karakteristisk og intens rød en farve, at da de blev anvendt til at bygge en bro med, navngav man broen Ponte Rosso (Den røde bro).

Når Gleradruen dyrkes i denne jord, bliver den utrolig frisk og mineralrig, de perfekte forhold til at producere denne Nature Brut med sin faste struktur.

 

 

Populære produkter