Ponte Rosso - Nature Brut - Collalto, Veneto

  • Varenr 1002
  • VingårdCollalto
  • Betegnelse Mousserende vine
  • Drue Glera
  • Alkohol 11,5%
  • Indhold 750 ml

Sød

Tør

8

Lav Syre

Høj syre

8

Fremstilling

Vinifikation: Klaserne presses forsigtigt, og druemosten løber fra kun ved tyngdekraften. Derefter fermenteres den i temperaturstyrede ståltanke ved 18 grader.

Sekundær gæring: Vinens bobler dannes ved Martinotti-Charmat-metoden. Efter en lang periode med modning, efterfulgt af vinstabilisering, filtreres den og tappes på flasker.

Modning: 4-6 måneder i ståltanke, derefter 1-2 måneder i flaske.

Restsukker: 2 g/l

Syre indhold: 6 g/l

Jordtype: Lerjord

Om vinen

Jorden, hvor Ponte Rosso bliver dyrket, ligger ikke langt fra slottet San Salvatore, en jord som er meget lerholdig på en klippebund. Denne rødlige ler var i gamle tider det fortrukne materialevalg, når der skulle produceres tag- og mursten, til opførelsen af husene i Collalto. Murstenene, som blev produceret af denne ler, fik så karakteristisk og intens rød en farve, at da de blev anvendt til at bygge en bro med, navngav man broen Ponte Rosso (Den røde bro).

I glasset er vinen tiltalende halmgul med smukke subtile grønne skær, og derefter en kraftig kaskade af pin-point-bobler, der skaber en cremet, livlig moussé, som synes at sidde for evigt. I duften fornemmer man fuld modne røde æbler med en let delikat blomster baggrund.

Om producenten

Navnet Collalto er i over 1000 år blevet forbundet med Treviso området og et af områdets mest noble og prestigefulde navne hvad angår vin fra området. Således er der altså tale om et af de ældste navne overhovedet inden for dyrkning af vin i Italien.

Selve vingården, der ligger nogle få kilometer fra det gamle slot, er opført i østrigsk stil, hvilket tydeligt ses i forhold til de omkringliggende bygninger, hvor vingården skiller sig markant ud. Ved første øjekast minder det mest om en kaserne, i og med at det er en 4-længet gård af betragtelig størrelse.

 

 

Populære produkter