Dame - Dry - Collalto

kr. 139,95 (inkl. moms)
  • Varenr 1005
  • VingårdConte Collalto
  • Betegnelse Mousserende vine
  • Drue Glera
  • Alkohol 11,5%
  • Indhold 750 ml

Tør

Sød

7

Om vinen

Collaltos Prosecco Superiore D.O.C.G. Dry Millesimato er den Prosecco i vingårdens sortiment med det højeste indhold af restsukker. De 23 gram restsukker per liter danner grundlag for den perfekte balance, og proseccoen bevarer den klassiske kvalitet og skarphed, alt imens den fornemmes silkeblød munden.

Denne Prosecco har en frisk og frugtig smag med et strejf af citrus og grønne æbler, efterfulgt af en dejlig sødmefyldt afslutning. Vinen har små, delikate og langvarige bobler der akkompagnerer aromaerne fantastisk.

Dens friske, perfekt balancerede smagsnuancer indeholder både søde samt mere citrusagtige noter, gør den oplagt som dessert vin, eller som supplement til kager, budding eller andre søde retter. Den ville desuden også kunne akkompagnere en mild fiskeret eller kammuslinger. Vinen kan også sagtens nydes helt uden tilbehør.

Historien

Indtil det 20. århundrede, da det nuværende vinproduktionsanlæg blev bygget, producerede Collalto deres vine inden for murene på slottet San Salvatore. Så langt tilbage som middelalderen producerede Collalto rødvine til kødretter og hvidvin til oste, supper og fiskeretter. En duftende, let og sød Prosecco fuldendte deres sortiment. Druerne blev dyrket på deres mest sydlige del af bakken ved San Salvatore. Druerne blev plukket meget senere end de andre druer for at sikre, at druerne fik et større sukker indhold, hvilket skabte en fantastisk, frugtrig Prosecco, som oftes blev serveret til damerne på San Salvatore. Dette er grunden til at den har fået navnet Dry Prosecco Dame, som en hyldest til damerne fra fordums tid og til dem i dag.

Passer godt til

De friske og perfekt balancerede smagsnoter indeholder både søde og mere citrusagtige aromaer, der gør den oplagt som dessert vin, eller som supplement til kager, budding eller andre søde retter. Den ville desuden også kunne akkompagnere en mild fiskeret eller kammuslinger. Vinen kan også sagtens nydes helt uden tilbehør.

Vinifikation: Klaserne presses forsigtigt, og druemosten løber fra udelukkende ved tyngdekraften. Derefter fermenteres i temperaturstyrede ståltanke på 18 C. Vinen modner i ståltanke i 3-6 måneder.

Sekundær gæring: Vinen får sin bobledannelse gennem Martinotti-Charmat-metoden. Efter en lang periode med modning, efterfulgt af vinstabilisering, filtreres den og aftappes.

Modning: 1-2 måneder i ståltanke, derefter 1-2 måneder i flaske.

Populære produkter