Tør
Sød
Lav Syre
Høj syre
Drue: 90 % Glera 10 % Pinot Nero
Vinifikation: Drueklaserne vinificeres hver for sig. De presses forsigtigt, og druemosten løber fra udelukkende ved tyngdekraften. Pinot Nero bliver vinificeret, som var det en rødvin. Derefter fermenteres mosten i temperaturstyrede ståltanke på 15 C. Vinen modner sig i ståltanke i 60 dage.
Sekundær gæring: Vinen får sin bobledannelse gennem Martinotti-Charmat-metoden. Efter en lang periode med modning, efterfulgt af vinstabilisering, filtreres den og aftappes.
Modning: 60 dage i ståltanke, derefter 1-2 måneder i flaske.
Restsukker: 14 g/l.
Syre indhold: 5,5 g/l
Jordtype: Sand- og lerjord på en klippebund
Denne mousserende rosé er beklædt i pink ligesom roser, perfekt til foråret og sommer, frisk, frugtrig med hints af modne hindbær duftende i munden.
Vinen har med sine 14 gram restsukker pr. liter den perfekte mængde til at skabe en velbalanceret smag, som både er frisk og mede en behagelig kælen syre.
Navnet Collalto er i over 1000 år blevet forbundet med Treviso området og et af områdets mest noble og prestigefulde navne hvad angår vin fra området. Således er der altså tale om et af de ældste navne overhovedet inden for dyrkning af vin i Italien.
Selve vingården, der ligger nogle få kilometer fra det gamle slot, er opført i østrigsk stil, hvilket tydeligt ses i forhold til de omkringliggende bygninger, hvor vingården skiller sig markant ud. Ved første øjekast minder det mest om en kaserne, i og med at det er en 4-længet gård af betragtelig størrelse.