Viernes Mencia - Godelia, Bierzo

  • Varenr 14201
  • VingårdGodelia
  • Betegnelse rødvin
  • Drue mencia
  • Årgang 2021
  • Alkohol 14%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

6

Blød

Tannisk

6

Lav Syre

Høj syre

6

Fremstilling

Vinifikation: Vinen fermenteres i ståltanke. Herefter forbliver vinen i tankene i 4 måneder med bærmen.

Drue: 100 % Mencia

Vinstokke: Vinstokkene er over 30 år gamle

Område: Bierzo, 500-700 meter over vandoverfladen

Jordtype: Blanding af fine partikler, kvartsitter og skifer

Om vinen

Viernes betyder på spansk fredag, hvilket er ment som at vinen er utrolig alsidig og passer godt til de fleste anretninger.

Viernes mencia er en glimrende måde at stifte bekendtskab med mencia på. En let drikkelig vin, som består af en god sammensætning af både modne vinstokke men også utrolig gamle vinstokke, hvilket giver en god velbalance i glasset.

Vinene fremstår med en medium rød farve med et lilla glimt på kanten. Intense aromaer af vild frisk frugt sammen med blomster og underskovs noter. Frisk, saftig og elegant med let balancerede tanniner med et vedvarende finish.

Om producenten

Vingården Godelia ligger i et unikt landskab og et enestående miljø for vinfremstilling i Bierzo i det nordvestlige Spanien.

Denne specielle placering i Bierzo har givet vingården selvtilfredsstillelsen ved omhyggeligt at dyrke de indfødte druesorter: mencia, godello og doña blanca. Godelias mål er altid at overføre terroir, følsomhed og elegance i deres vine.

Godelia er en drøm der går i opfyldelse, en vingård i Bierzo, som skaber værdi og en fremtid for regionen, en arv gennem sine vine. Det handler om ikke at være tilfreds, før du skaber et mesterværk, med en sund mængde spænding, dedikation og indsats. Alt dette for at opnå ekspertise.

Populære produkter