Denne vin stammer fra de samme vinmarker som vinhusets Brunello di Montalcino, men lagres kortere inden frigivelse. Den fremstilles af omhyggeligt og nøje udvalgte druer i vinkælderen, for at imødekomme friskheden, de parfumerede noter og smag, som er typisk for denne type vin.
Vinen er dyb rubinrød med let transparens, og besidder en karakteristisk og gennemtrængende vinøs parfume med genkendelige noter af friske røde bær.
Sangiovese er en drue, som generelt passer godt til kraftfulde tomatbaserede kødretter som f.eks. en veltillavet lasagne, langtidssimret spaghettibolognese eller alternativt en god pizza. Elegancen i vinen gør at den derudover kan anvendes til kraftigere retter tilberedt med f.eks. dyrevildt, lammekød eller rødt oksekød.
Vinen fremstilles efter klassiske Montalcino foreskrifter. Druerne presses nænsomt og fermenteres i ståltanke under kontrollerede temperaturforhold ved 28-30°c. 18-20 dages maceration hvor skaller fermenteres med for at sikre den ønskede farve og tanninniveau.
Vinen lagre 3 måneder på slavonian egetræsfade, inden vinen flaskes og modner kort inden frigivelse.
Rosso di Montalcino D.O.C.
Fremstillingen:
Tekniske info:
Drue: Sangiovese
Alkohol: 13,5 %
Flasketype: 0,75 liter
Årlig produktion: 15.000 flasker
Passer godt til: