Spätburgunder - Trocken Rosé - Kruger-Rumpf

  • Varenr 10301
  • VingårdKruger-Rumpf
  • Betegnelse Rosé
  • Drue spätburgunder
  • Profil Tør
  • Alkohol 11,5%
  • Indhold 750 ml

Fremstilling

Vinifikation: Vinen vinificeres i ståltanke.

Drue: 100 % Spätburgunder

VDP. Klassifikation: VDP Gutswein

Område: Nahe

Jordtype: Skifer.

Om vinen

Denne lyserøde rosé er den ideelle sommervin. Vilde jordbær, hindbær og et strejf af sure kirsebær. En fin mineralitet bærer aromaerne elegant hen over ganen.

Vinen er lavet på druen Spätburgunder. Vinmarkerne til denne vin er placeret i en køligere dal tæt på Nahe.

Om producenten

Produktionen af vin hos Kruger-Rumpf kan spores helt tilbage til starten af 1700-tallet. Vi befinder os i den nordlige del af Nahe, i trekanten mellem Nahe, Rheingau og Rheinhessen. I dag drives vingården af den unge Georg Rumpf, som overtog driften i 2007 og han har i den grad bragt huset op i den øverste liga af tysk vin.

Kruger-Rumpf har siden 1993 været medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), som er en sammenslutning af Tysklands kvalitets orienterede vingårde med ret til at bruge GG og 1G markbetegnelser. Der dyrkes pt vin på 56 ha og alle efter økologiske principper.

Den største del af markerne ligger i Nahe med parceller på fantastiske Große Lage marker som Pitterberg, Burgberg og Dautenflänzer og selvfølgelig Große Lage Scharlachberg I Rheinhessen. Riesling står for størstedelen af beplantningen, men der dyrkes også Weissburgunder, Grauburgunder og Spätburgunder.

Georg Rumpf har en filosofi omkring så lidt intervention som muligt – både i marken og i kælderen. Målet er at frembringe vine med elegance og ”trink-freude” – lysten til endnu et glas.

Skifer, löss og kvarts er de typiske jordbundstyper og alle vine hos Kruger-Rumpf besidder en klar og ren mineralitet, god balance mellem det fyldige og frugtige, tydelig druekarakter og en lang lagringsevne for de store vines vedkommende

Populære produkter