Let
Kraftig
Blød
Tannisk
Lav Syre
Høj syre
Område: Salaparuta, Sicilien
Appellation: DOC Sicilia (DOC)
Vinifikation: Ved høst afstilkes og knuses klaserne i kontrolleret atmosfære med øjeblikkelig temperaturs reduktion. Gæring i stål i cirka 11 dage med graderede temperaturer fra 20°C til 14°C. Lagring på den fine bærme i cirka 4 måneder.
Drue: Nero d’Avola 100 %
Område: Salaparuta, 450-500 meter over vandoverfladen, marken er sydøst vendt.
Jordtype: Mørk og dyb alluvial jord, medium tekstur, sandet og leret jord.
Dyrkning: Økologisk & biodynamisk
Vinen fremstår med en sart pink farve med orange stråler. Duften er frugtrig med noter af abrikoser og røde vingummibamser.
I smagen fornemmer man klart Nero D’avolaens rødvinskarakter, der giver en kraftig rosé.
Vinen har en fed fornemmelse i munden og domineres af smagsnuancer af næsten modne stikkelsbær, hårde ferskner og grønne granny smith æbler.
Azienda Vaccaro er beliggende på Sicilien lige i hjertet af tåspidsen på den Italienske støvle. Fundamentet for vingården blev lagt tilbage i 1970’erne da Giacomo Vaccaro og hans kone Catherina købte et lille landsted lige uden for den lille landsby Salapurata.
Nogle år forinden i 1968 havde området oplevet et voldsomt jordskælv, hvor store dele af de eksisterende bedrifter blev jævnet med jorden. Og som set så mange gang før, spirer der smukke ting frem af murbrokkerner efterladt af fortidens hændelser.
Familien lever deres liv i harmoni med den omkringliggende natur, og leverer nogle af de smukkeste vine området omkring Salapurata har at byde på.