Rosato di Nero d'Avola - Vaccaro, Sicilien

  • Varenr 6302
  • VingårdVaccaro
  • Betegnelse Rosé
  • Drue Nero d'Avola
  • Årgang 2022
  • Alkohol 12,50%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

6

Blød

Tannisk

6

Lav Syre

Høj syre

6

Fremstilling

Område: Salaparuta, Sicilien

Appellation: DOC Sicilia (DOC)

Vinifikation: Ved høst afstilkes og knuses klaserne i kontrolleret atmosfære med øjeblikkelig temperaturs reduktion. Gæring i stål i cirka 11 dage med graderede temperaturer fra 20°C ​​til 14°C. Lagring på den fine bærme i cirka 4 måneder.

Drue: Nero d’Avola 100 %

Område: Salaparuta, 450-500 meter over vandoverfladen, marken er sydøst vendt.

Jordtype: Mørk og dyb alluvial jord, medium tekstur, sandet og leret jord.

Dyrkning: Økologisk & biodynamisk

Om vinen

Vinen fremstår med en sart pink farve med orange stråler. Duften er frugtrig med noter af abrikoser og røde vingummibamser.

I smagen fornemmer man klart Nero D’avolaens rødvinskarakter, der giver en kraftig rosé.

Vinen har en fed fornemmelse i munden og domineres af smagsnuancer af næsten modne stikkelsbær, hårde ferskner og grønne granny smith æbler.

Om producenten

Azienda Vaccaro er beliggende på Sicilien lige i hjertet af tåspidsen på den Italienske støvle. Fundamentet for vingården blev lagt tilbage i 1970’erne da Giacomo Vaccaro og hans kone Catherina købte et lille landsted lige uden for den lille landsby Salapurata.

Nogle år forinden i 1968 havde området oplevet et voldsomt jordskælv, hvor store dele af de eksisterende bedrifter blev jævnet med jorden. Og som set så mange gang før, spirer der smukke ting frem af murbrokkerner efterladt af fortidens hændelser.

Familien lever deres liv i harmoni med den omkringliggende natur, og leverer nogle af de smukkeste vine området omkring Salapurata har at byde på.

Populære produkter