Riesling Kapellenberg 1. Lage - Weingut Kruger-Rumpf, Nahe

  • Varenr 10106
  • VingårdKruger-Rumpf
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue Riesling
  • Årgang 2022
  • Profil Tør
  • Alkohol 12%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

6

Sød

Tør

7

Lav Syre

Høj syre

7

Fremstilling

Område: Nahe

Druesort: Riesling

Mark: Münsterer Kapellenberg

Klassifikation: VDP Erste Lage (1. Lage)

Jordbund: Quarzit og rød skifer

Lagring: Store træfade (Stückfass)

Awards: 94 pts James Suckling

Om Vinen

Den 41 ha store Münsterer Kapellenberg ligger med sin blide syd/syd-vest vendte skråning ovenfor byen Münster Sarmsheim. Kruger Rumpf dyrker pt. 7 ha, med en gennemsnitsalder på stokkene på 50 år. Nye parceller er de seneste år købt til og beplantet med nye riesling stokke. De bliver – når de får den rette alder – vinificeret som Erste Lage, men indtil videre høstet som Ortswein.

Münsterer Kapellenberg giver en rig vin med stor mundfylde og pirrende syre. Duften er af stenfrugt som abrikos og hvid fersken og syren giver vinen en rygrad, som gør den aldeles mad-egnet. Eftersmagen er lang og vedholdende.

 

Om producenten

Produktionen af vin hos Kruger-Rumpf kan spores helt tilbage til starten af 1700-tallet. Vi befinder os i den nordlige del af Nahe, i trekanten mellem Nahe, Rheingau og Rheinhessen. I dag drives vingården af den unge Georg Rumpf, som overtog driften i 2007 og han har i den grad bragt huset op i den øverste liga af tysk vin.

Kruger-Rumpf har siden 1993 været medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), som er en sammenslutning af Tysklands kvalitets orienterede vingårde med ret til at bruge GG og 1G markbetegnelser. Der dyrkes pt vin på 56 ha og alle efter økologiske principper.

Den største del af markerne ligger i Nahe med parceller på fantastiske Große Lage marker som Pitterberg, Burgberg og Dautenflänzer og selvfølgelig Große Lage Scharlachberg I Rheinhessen. Riesling står for størstedelen af beplantningen, men der dyrkes også Weissburgunder, Grauburgunder og Spätburgunder.

Georg Rumpf har en filosofi omkring så lidt intervention som muligt – både i marken og i kælderen. Målet er at frembringe vine med elegance og ”trink-freude” – lysten til endnu et glas.

Skifer, löss og kvarts er de typiske jordbundstyper og alle vine hos Kruger-Rumpf besidder en klar og ren mineralitet, god balance mellem det fyldige og frugtige, tydelig druekarakter og en lang lagringsevne for de store vines vedkommende

Populære produkter