Riesling Spätlese Dautenpflänzer - Weingut Kruger-Rumpf, Nahe

  • Varenr 10111
  • VingårdKruger-Rumpf
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue Riesling
  • Årgang 2018
  • Profil Sød
  • Alkohol 8%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

5

Tør

Sød

7

Lav Syre

Høj syre

8

Fremstilling

Område: Nahe

Drue: Riesling

Mark: Dautenpflänzer

Klassifikation VDP Grosse Lage

Jordbund: Qurazit og Phylit skifer

Lagring: Gæret på store fade og lagring på ståltank

Restsukker: 70 g/l

Om vinen

Old-school Spätlese på riesling – så fåes det ikke meget bedre! Riesling kan om nogen drue forbinde sødme og syre i en fantastisk symbiose, med bare 8% alkohol. En delikat, eksotisk sødme med duft af papaya, ananas og en funklende ren og cremet citrus friskhed, gør at denne Spätlese er nem at nyde med eller uden mad.

Dautenpflänzer er en fantastisk beliggende Grosse Lage (Grand Cru). Den ligger som et lille amfiteater midt i marken Kapellenberg, hvor stokke der er plantet tilbage i 1960’erne trænger dybt ned i en jordbund fyldt med quarzit og phyllit-skifer. Marken er syd-sydøst vendt og ligger godt beskyttet for vinden. Det gør at Dautenpflänzer altid har et varmt mikroklima. Druerne høstes i hånden, nøjagtigt på det tidspunkt hvor modenheden gør at  farven skifter fra dyb gul til orange. Sukkerindholdet er højt, men det er er syreniveauet også og vinen fremstår i sidste ende i et et samspil af netop disse to komponenter.

Gæret på store fade og lagret efterfølgende på ståltank

Om producenten

Produktionen af vin hos Kruger-Rumpf kan spores helt tilbage til starten af 1700-tallet. Vi befinder os i den nordlige del af Nahe, i trekanten mellem Nahe, Rheingau og Rheinhessen. I dag drives vingården af den unge Georg Rumpf, som overtog driften i 2007 og han har i den grad bragt huset op i den øverste liga af tysk vin.

Kruger-Rumpf har siden 1993 været medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), som er en sammenslutning af Tysklands kvalitets orienterede vingårde med ret til at bruge GG og 1G markbetegnelser. Der dyrkes pt vin på 56 ha og alle efter økologiske principper.

Den største del af markerne ligger i Nahe med parceller på fantastiske Große Lage marker som Pitterberg, Burgberg og Dautenflänzer og selvfølgelig Große Lage Scharlachberg I Rheinhessen. Riesling står for størstedelen af beplantningen, men der dyrkes også Weissburgunder, Grauburgunder og Spätburgunder.

Georg Rumpf har en filosofi omkring så lidt intervention som muligt – både i marken og i kælderen. Målet er at frembringe vine med elegance og ”trink-freude” – lysten til endnu et glas.

Skifer, löss og kvarts er de typiske jordbundstyper og alle vine hos Kruger-Rumpf besidder en klar og ren mineralitet, god balance mellem det fyldige og frugtige, tydelig druekarakter og en lang lagringsevne for de store vines vedkommende

Populære produkter