Nero d'Avola – Luna – Vaccaro

kr. 89,95 (inkl. moms)
  • Varenr 6201
  • VingårdVaccaro
  • Betegnelse rødvin
  • Drue Nero d'Avola
  • Årgang 2020
  • Alkohol 13,5%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

7

Sød

Tør

7

Blød

Tannisk

5

Lav Syre

Høj syre

5

Om Vinen

Denne unge friske Nero d’Avola fornemmes allerede ved første øjekast som et af de nye skud på det Sicilianske Nero d’Avola træ. Farven er medium kraftig smuk transparent rubinrød der changerer lilla grundet sin unge alder og Nero d’Avola druens karakteristiske kraftige drueskind. Man kan på farven fornemme, at den ikke så kraftig som nogle af de mere klassiske og bombastiske Sicilianske vine. Nero d’Avola druen også er ophav til, men en moderne og enormt æstetisk vintype.

I næsen er vinen behageligt afbalanceret med et skønt udgangspunkt i solbær og modne brombær, der passes fornemt op af en skøn mineralitet og et strejf af pebermynte. Næsen er markant anderledes end den meget solmodne og tunge bouquet man kender fra den klassiske Nero d’Avola produktion. Vinen bærer generelt set stort præg af den vinmæssige modernisering der har fundet sted i regionen.

I munden er vinen medium fyldig med behagelige runde og ikke for kraftige tanniner, uden man dog er i tvivl om deres tilstedeværelse. Smagspaletten starter ud med syrligt modne jordbær og som vinen varmes op i munden fornemmes der en snert af lakrids. Finishen er medium lang og vinøs med god mineralitet og frugtrige tanniner.

Passer Godt Til

Vinen vil med sine krydrede noter gå rigtig glimrende i spænd med en veltilberedt pizza. Prøv det!

Fremstillingen

Drue: Nero d’Avola
Område: Salaparuta (Sydvest for byen Palermo)
Jordtype: Medium jordstruktur, en kombi med småsten og pletter af mørke plantejord som er kalkholdig.
Højde: 300-400 meter over vandoverfladen
Modning: ståltank i 4 måneder, en lille del af vinen lagres i barriques.

Populære produkter