Let
Kraftig
Sød
Tør
Lav Syre
Høj syre
Vinifikation: Grillo vinificeres i ståltanke i 20 dage på omkring 11-12 grader. Dette giver vinen en langsom fermentation, som er med til at fremhæve druens karakteristika.
Drue: 100 % Grillo
Område: Salaparuta, 450 meter over vandoverfladen, marken er sydøst vendt.
Jordtype: Mørk og dyb alluvial jord, medium tekstur, sandet og leret jord.
Denne mineralske og aromatiske hvidvin har en crisp og delikat græshalmgylden farve. Næsen domineres af umodne grønne jordbær, umoden fersken, rosmarin og en mineralsk kvalitet som duften af tørt grus. Grillo er en krydsningsdrue mellem Catarratto og den sicilianske moscatodrue Zibibbo. Smagen er mineralsk dog aromatisk og domineres af tykskallede grønne æbler og en helt tydelige mineralitet der følger med over i eftersmagen. Den er middellang og med klart afsæt i mineraliteten uden man på noget tidspunkt bliver tilladt at glemme vinens fremragende aromatiske væsen.
Azienda Vaccaro er beliggende på Sicilien lige i hjertet af tåspidsen på den Italienske støvle. Fundamentet for vingården blev lagt tilbage i 1970’erne da Giacomo Vaccaro og hans kone Catherina købte et lille landsted lige uden for den lille landsby Salapurata. Nogle år forinden i 1968 havde området oplevet et voldsomt jordskælv, hvor store dele af de eksisterende bedrifter blev jævnet med jorden. Og som set så mange gang før, spirer der smukke ting frem af murbrokkerner efterladt af fortidens hændelser. Familien lever deres liv i harmoni med den omkringliggende natur, og leverer nogle af de smukkeste vine området omkring Salapurata har at byde på.