Godelia Godello - Godelia, Bierzo

  • Varenr 14102
  • VingårdGodelia
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue Doña Blanca, Godello
  • Årgang 2022
  • Alkohol 12,5%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

7

Blød

Tannisk

7

Lav Syre

Høj syre

7

Fremstilling

Vinifikation: Vinen fermenteres i ståltanke. Herefter forbliver vinen i tankene i 5 måneder med bærmen.

Drue: 90 % Godello & 10 % doña blanca

Vinstokke: Godellos vinstokke er 30-60 år gamle & doña blancas vinstokke er 60-80 år gamle.

Område: Bierzo, 500-700 meter over vandoverfladen

Jordtype: Blanding af fine prtikler, kvartsitter og skifer

Om vinen

Denne vin er en af de få vine i området, hvor vinen lagrer på bærmen. Med en ældning på 5 måneder i rustfri tanke efterfulgt af en liggetid i flasken er hvad der netop gør denne her vin helt unik. Vinen er frisk, utrolig kompleks men samtidig også alsidig.

Vinen fremstår lys gul i farven. Godelia godello har intense frugtrige aromaer med et hint af stenfrugter og hvide blomster. Kompleks med mineralske undertoner, samt nuancer af fennikel og nyslået græs. Silkeblød i munden med elegante frugtagtige, samt mineralske antydninger med saltholdigt og harmonisk friskhed og langt behageligt finish.

Om producenten

Vingården Godelia ligger i et unikt landskab og et enestående miljø for vinfremstilling i Bierzo i det nordvestlige Spanien.

Denne specielle placering i Bierzo har givet vingården selvtilfredsstillelsen ved omhyggeligt at dyrke de indfødte druesorter: mencia, godello og doña blanca. Godelias mål er altid at overføre terroir, følsomhed og elegance i deres vine.

Godelia er en drøm der går i opfyldelse, en vingård i Bierzo, som skaber værdi og en fremtid for regionen, en arv gennem sine vine. Det handler om ikke at være tilfreds, før du skaber et mesterværk, med en sund mængde spænding, dedikation og indsats. Alt dette for at opnå ekspertise.

Populære produkter