Vinen har en kraftig, dyb og smuk medium rød farve der gangere rød-orange langs glaskanten. Duften er intens frugtrig dog med den umiskendelige og fremtrædne for Sangiovesedruen så typiske duft af lerkrukker og kraftig læder. Smagen domineres af fuldmodne kirsebær, en stringent og klar mineralitet, bagte tomater og lerkrukker. Tanninerne, som det som oftest gør sig gældende i Brunellovine, følger smagen på vej på smukkeste vis, og bliver hængende i munden i en rum tid. Et fremragende glas!
Hvis man siger Brunello di Montalcino får man nærmest automatisk lyst til den helt rigtige bøf grillet over ægte rødglødende trækul. En kraftig kødret følges på vej af vinens intensitet og styrke. Hånd i hånd. Et smukt par.
Denne Brunello de Montalcino produceres i begrænsede mængder, og kun i de bedste årgange. Den produceres på klassisk vis.
Den fermenteres i ståltanke ved kontrolleret temperaturer på 28-30°C. Vinen macererer med skallen i 18/20 dage.
Modning
Vinen modnes i 4 år i alt. 24 måneder i slavonske 20-25 hektoliter tønder.
Afslutningsvis modnes vinen den resterende tid, cirka 6 måneder, på flaske inden frigivelse.