Riesling 1. Lage Abtei Rupertsberg 1937 - Weingut Kruger-Rumpf, Nahe

  • Varenr 10107
  • VingårdKruger-Rumpf
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue Riesling
  • Årgang 2021
  • Profil Tør
  • Alkohol 12,5%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

8

Sød

Tør

8

Lav Syre

Høj syre

8

Fremstilling

Område: Nahe

Drue: Riesling (plantet 1937)

Mark: Bingerbrücker Abtei Rupertsberg

Klassifikation: VDP Erste Lage – Erstes Gewächs (1G)

Jordbund: Phylit og skifer

Lagring: Spontangæret på store fade (Stückfass) og lagret 10 mdr på bundfaldet

Awards: 94 pts Robert parker

 

Om vinen

Abtei Ruperstberg er en de mest bemærkelsesværdige marker i Nahe. I året 1150 så nonnen Hellige Hildegard af Bingen potentialet af marken og lagde den ind under Klosteret Rupertsberg i Bingen. Som den nordligste beliggende mark er den direkte sydvendt, og med gamle, dybe aflejringer af forvitret phyllit og skifer er det optimale betingelser til dyrkning af stor riesling. Midt på den 12 ha store mark, har Kruger Rumpf en lille parcel med 70% hældning og stokke plantet før 2. verdenskrig i 1937. Disse over 80 år gamle stokke frembringer en unik vin og uden tvivl en af kronjuvelerne i Kruger Rumpf’ samling.

Når man står på marken, har man mod nord udsyn til Rüdesheim og alle de store marker på den anden side af Rhinen i Rheingau. Mod vest ligger på modsatte bred af Nahe, ligger den store Groβe Lage Scharlachberg i Rheinhessen.

I og med at marken er direkte sydvendt er der maksimal soleksponering. Det giver fuldmodne vine, med stor krop og altid et langt lagringspotentiale.

Abtei 1937 er en fantastisk vin. Spontan gæring og 10 mdr. lagring med bundfaldet på store 50 år gamle fade, giver en vin med stor mineraliet, våd skifer, en urtet duft blandet med friske noter af citrus og grape og en lang, vedholdende eftersmag.

Om producenten

Produktionen af vin hos Kruger-Rumpf kan spores helt tilbage til starten af 1700-tallet. Vi befinder os i den nordlige del af Nahe, i trekanten mellem Nahe, Rheingau og Rheinhessen. I dag drives vingården af den unge Georg Rumpf, som overtog driften i 2007 og han har i den grad bragt huset op i den øverste liga af tysk vin.

Kruger-Rumpf har siden 1993 været medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), som er en sammenslutning af Tysklands kvalitets orienterede vingårde med ret til at bruge GG og 1G markbetegnelser. Der dyrkes pt vin på 56 ha og alle efter økologiske principper.

Den største del af markerne ligger i Nahe med parceller på fantastiske Große Lage marker som Pitterberg, Burgberg og Dautenflänzer og selvfølgelig Große Lage Scharlachberg I Rheinhessen. Riesling står for størstedelen af beplantningen, men der dyrkes også Weissburgunder, Grauburgunder og Spätburgunder.

Georg Rumpf har en filosofi omkring så lidt intervention som muligt – både i marken og i kælderen. Målet er at frembringe vine med elegance og ”trink-freude” – lysten til endnu et glas.

Skifer, löss og kvarts er de typiske jordbundstyper og alle vine hos Kruger-Rumpf besidder en klar og ren mineralitet, god balance mellem det fyldige og frugtige, tydelig druekarakter og en lang lagringsevne for de store vines vedkommende

Populære produkter