Let
Kraftig
Sød
Tør
Lav Syre
Høj syre
De høstede druer er skånsomt samlet sammen. Herefter en blød presning, hvorefter mosten afklares ved dekantering.
Vinificeringen fortsætter med den alkoholiske gæring ved en kontrolleret temperatur (18-20° C) i rustfri ståltanke.
Efter gæring lagres vinen i 3-4 måneder i rustfri ståltanke.
Drue: Ribolla Gialla
Område: Friuli Colli Orientali
Jordtype: Mergel, sand & grus
Indfødt friulansk druesort, som har været kendt siden år 1300. Navnet Ribolla kommer sig af det høje indhold af æblesyre i vinen, der tidligere fik vinen til at “koge” i demijohns.
Denne Ribolla Gilla er dyrket det mest optimale sted, nemlig i bakkerne i Colli Orientali, hvor den sene modning især er med til at give fremragende resultater.
Vinen er bleg strågul med svage grønlige reflekser. Duften består mest af citrusfrugter, men også af hvide blomster. Smagen er tør med en god frisk indbydende syre.
Monviert er en kærlighedshistorie mellem familien bag vingården og området omkring, Colli Orientali del Friuli.
Navnet Monviert hylder den lille kirke, der dateres tilbage til 1522, som står på toppen af bakken med udsigt over vingårdens 87 hektar jord og giver en klar, “åben” udsigt over Colli Orientali.
Førhen var stedet tilbedt og komfort for pilgrimme, men nu er det familien der har restaureret området og gjort det til et symbol på den kulturelle vinarv, som de fortsat vil bevare.
Colli Orientali del Friuli ligger mellem de julianske alper, som beskytter dem mod de kolde nordlige vinde, og Adriaterhavet, som bringer dem varmen fra middelhavsbrisen, og har et ideelt mikroklima til fremstilling af røde- og især hvidvine.