Poggerino - Toscana - Italien

Poggerino er en lille vingård beliggende i Radda in Chianti i Toscana. Det er et af de køligste Chianti Classico områder, vinene fra Poggerino har derfor en klassisk Radda-friskhed.

Vingården

Alt bliver dyrket med respekt for, og i harmoni med naturen og miljøet. Det har ikke været et nemt valg, men som de siger ”bestemt det rigtige”. Der udbringes ingen sprøjtemidler eller kunstgødning. Der gødes udelukkende med økologisk gødning der stammer fra et lokalt økologisk landbrug. Derudover plantes der efter høst forskellige bælgplanter, der har evnen fra naturens side, til at fiksere kvælstof direkte fra luften. Disse planter pløjes efterfølgende ned, og virker derved som økologisk gødning.

Menneskene bag

Vingården Poggerino er en mindre vingård, der kun dyrker 12 hektar vinmarker. Gården drives af Piero og Benedetta Lanza.

Piero er stedets ønolog og tager sig af magien i vinkælderen, dog kan han heller ikke holde sig fra at give et nap med i markerne. Benedetta Lanza tager sig af stedets Bed&Breakfast, og gør alt hvad der står i hendes magt, for at besøgende føler sig bedst muligt tilpas.

Udover Piero og Benedetta beskæftiger Poggerino også Stefano Cutrupi og John Spratt. Stefano tager sig af den daglige vedligeholdelse af Poggerinos store køkkenhave, og hjælper derudover Piero i vinmarkerne og i kælderen. Han er desuden den stolte indehaver af title som Italiensk mester i græskar. Han har rekorden for det største dyrkede græskar i Italien på hele 849kg!!

John er stedets sales manager, men tager sig ligeledes af kontoret i stedets B&B samt sørger for indtjekning af gæster, så overvejer man en tur ned i Toscana kan det varmt anbefales at bo på Poggerino.

Vinmarkerne

Poggerinos 12 hektar vinmarker ligger på sydvestlige skråninger i 400-500 meters højde. Jordbunden på gårdens terroir er enormt veldrænende og mineralholdig grundet den lokale ”galestro” jordbund, en type skifer der kendetegner visse områder i Toscana. Jordbunden danner perfekte betingelser for dyrkning af Sangiovese, der sikrer balance mellem frugt og tanniner. Sangiovese dyrkes på 11 af gårdens 12 hektarer, og med omkring 20 forskellige kloner af Sangiovese, som alle er med til at give forskellige nuancer af Sangiovese. De ældste vinstokke er plantet omkring 1973 og bliver brugt til deres Riserva. Den sidste hektar er plantet til med Merlot, som bliver anvendt til Primamateria.

I tilfælde hvor en vinmark skal genplantes, bliver marken lagt brak i en årrække (7-9 år), med gentagne såninger af bælgplanter. Denne investering revitaliserer jorden, og sikrer vinplanter af den rette kvalitet for at bibeholde Poggerinos enormt høje kvalitet.