Fontanavecchia - Campanien - Italien

Fontanavecchia er beliggende i regionen Campanien i provinsen Benevento. Her dyrker familien 18 hektar med hovedsageligt lokale druer fra området.

Alle vinene er lavet ud fra vinfremstillingstraditionerne i regionen, og de har altid fortalt en historie om et tålmodighedsarbejde dedikeret til et urokkeligt mål, nemlig en fremragende kvalitet!

Derfor udføres hvert trin i produktionen, fra pleje af vingården til høsten til aftapningsfasen, med passion, omhyggelig opmærksomhed og største respekt for vinstokke, vin og de involverede mennesker.

Det ultimative mål er at opnå fremragende resultater for hver enkelt sort, for at afspejle dens identitet og karakter.

Vingården

De historiske vinkældre i Fontanavecchia: Et tempel dedikeret til vin, til menneskets hårde arbejde, til fortryllelsen af de langsomme og sarte rytmer, der har flettet livet i en familie af vinbønder i generationer.

Vingården har været ejet af Rillo familien fra dag et tilbage i det 19. århundrede og efter både restaurering og udvidelser er det den dag i dag, en af de vigtigste og historiske vinproducerende faciliteter i hele Syditalien.

Menneskene bag

Vingården ejes og drives af Libero Rillo, med yderligere hjælp og erfaring fra både hans far Orazio og hans bror Giuseppe.

Familien har dedikeret et helt liv i kærligt og engagement til dyrkning af vinstokke, til mindet om dets oprindelse og til pleje af landet. Denne familie har siden sin oprindelse været yderst dygtig til at styre arbejdet i sin egne vinmarker, til at forarbejde den ekstraordinære frugt, der kommer ud af det, og til at flaske den dyrebare vin under sit eget mærke.

Vingårdens ønolog er den meget erfarne Emiliano Falsini, som har stor erfaring fra mange forskellige vingårde rundt om i hele Italien. -herunder også Massimo Lentsch.

Vinmarkerne

Historie

At fortælle oprindelsen af Fontanavecchia er som at fortælle historien om Torrecuso og dets folk. Et gammelt register nævner, at den fremragende vin fra dette område allerede for mere end 160 år siden blev produceret af hænderne på vinbønderne i familien Rillo. De kaldte dem for opmærksomme viceværter for vinstokke og vogtere af de antikke traditioner fra den magiske by Benevento.

Historie (fortsat)

Historien om vinproducenterne i Fontanavecchia er uløseligt forbundet med Samnium-regionen og dens vine: Falanghina og Aglianico del Taburno. Disse to dyrebare druesorter er kommet tilbage på mode takket være Rillo-familiens konstante indsats og er i dag kendt verden over; det er en historie om antikke traditioner og dristige visioner om fremtiden, om lidenskab, dagligt arbejde og innovation.

Dette har adskilt Fontanavecchia vingården som en af de vigtigste og historiske vinproducenter i hele Samnium-regionen.