Vespa Rosso - Bastianich

DKK 300,00 (inkl. moms)
  • Varenr 2201
  • VingårdBASTIANICH
  • Betegnelse rødvin
  • Drue Merlot, Refosco
  • Årgang 2015
  • Profil Kraftig
  • Alkohol 13,5%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

10

Awards & Ratings

James Suckling: 93/100 Points

Bibenda: 4/5

AIS: 3/4

Gambero Rosso: 2 bicchieri

Om vinen

En af Bastianichs flagskibe inden for rødvine.

Vinen står tæt og bastant  i farven der er medium kraftig rubinrød. Vinen er fed i glasset og man glæder sig ved synet til det første sip. I duften finder man modne blommer, kirsebær, lakrids og sort peber. Duften er subtil og elegant uden man dog på noget tidspunkt er i tvivl om, at det er en fuldfed kraftig rødvin man har i glasset. Smagen er stor og bombastisk. Man rammes af et frugttog uden lige, domineret af fuldmodne blommer akkompagneret af syrlige modne ribs. Frugten ledsages af krydrede og mineralske noter der ofte kendetegner store rødvine fra det nordlige Friuli-område. Man undres over at det kan lykkes at producere så kraftig og elegant vin så nordligt i Italien, men man må blot læne sig tilbage og nyde at det kan det.

Vinen er en blanding mellem druerne: Merlot & Refosco

Opbevaring på mellemlangt sigt vil berige vinen.

Passer Godt Til

Når man har fat i så velbalanceret rødvin som Vespa Rosso, så er det næsten kun fantasien der sætter grænsen for, hvad kan passer godt til.

Den vil først og fremmest gøre sig rigtig godt på julebordet.

Den går rigtig godt til oksekød, pasta, lammekød og vildt.

Vinen er som skabt til det rigtig gode stykke oksekød, grillet til perfektion over varme kul. Den let røgede smag fra grillen vil harmonere på smukkeste vis med vinens kraftfulde frugtrige væsen.

Fremstillingen

Druerne til vinen sorteres så kun hele sunde druer bliver en del af det færdige produkt. Druerne fermenteres alene uden stilke ved 25-27°c. under fermenteres foretages der nænsomt cirkulation og omrøring. Efter endt gæring presses skallerne nænsomt for at udtrække de blødeste tanniner. Vinen stikkes om i ståltanke hvor den malolaktiske gæring forløber. Vinen lagrer i 18 måneder i fransk barriques hvorefter den flaskes og modner i 12-18 måneder inden frigivelse.

Populære produkter