Timè - Vaccaro, Sicilien

  • Varenr 6107
  • VingårdVaccaro
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue Grillo
  • Årgang 2020
  • Alkohol 13,5%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

6

Sød

Tør

7

Lav Syre

Høj syre

7

Fremstilling

Timè er produceret på 100 % Grillo, der høste på sydøst vendte vinmarker beliggende omkring 400 meter over vandoverfladen.

Vinen fermenteres i ståltanke i cirka 20 dage ved en temperatur på 12-14°c. Derefter ligger vinen og modner i flasken kort inden frigivelse.

Modning: I ståltank og flaske

Jordtype: Medium tekstur og lerholdig. Godt indhold af organisk stof.

Om vinen

Timè er en lækker og spændende siciliansk Grillo, der på smukkeste vis anslår den respekt Vaccaro udviser i deres håndværk.

Farven i glasset er dyb gylden og vinens fedme noteres allerede ved første kig. Vinen har behagelige dufte af citrus og tropiske frugter med elegante noter af friske orange blomster. I munden foldes en nuanceret smagspallet ud, der på behageligste vis kobler sødmefulde noter balanceret af en fremragende syre. Vinen afslutter med en subtil og holdbar vanilje finnish du har glæde af i minutterne efter sippet.

Vinen afspejler den nordlige vind og duften af orange blomster på Sicilien.

Om producenten

Azienda Vaccaro er beliggende på Sicilien lige i hjertet af tåspidsen på den Italienske støvle. Fundamentet for vingården blev lagt tilbage i 1970’erne da Giacomo Vaccaro og hans kone Catherina købte et lille landsted lige uden for den lille landsby Salapurata.

Nogle år forinden i 1968 havde området oplevet et voldsomt jordskælv, hvor store dele af de eksisterende bedrifter blev jævnet med jorden. Og som set så mange gang før, spirer der smukke ting frem af murbrokkerner efterladt af fortidens hændelser.

Familien lever deres liv i harmoni med den omkringliggende natur, og leverer nogle af de smukkeste vine området omkring Salapurata har at byde på.

Populære produkter