Gaio - Extra Dry - Collalto

Du skal være logget ind for at bestille vores vine fra VINNU. Log ind her.

Vores vine kan opleves på udvalgte danske restauranter og vinsmagninger. Ønsker du at høre mere, eller at få adgang til køb af vores vine, så se mere her.

  • Varenr 1004
  • VingårdCONTE COLLALTO
  • Betegnelse Mousserende vine
  • Drue
  • Alkohol 11%
  • Indhold 750 ml

Sød

Meget sød

1

Tør

Meget tør

10

Om vinen

Vinen er en lidt blødere version, som opfylder de moderne krav fra forbrugernes smag. Vinen er produceret på den traditionelle Prosecco drue Glera.

I vinen er der blot 15 gram restsukker/liter, hvilket gør at man i munden får en perfekt kombination af vinens naturlige crisp udtryk, og dens silkebløde fornemmelse.

I glasset er den livlig strågul med en fremragende næse hvor modne grønne æbler og pærer er de dominerende noter ledsaget af dejlige blomster nuancer. Ved hvert et sip fornemmer man en betagende dans mellem syren og sødmen. Det relativt høje niveau af restsukker på 15gr/l holdes i ave af vinens friske syre. Balancen er perfekt, og sammen med vinens smagsnoter af citrusfrugter, grønne æbler og et strejf af hyldeblomst. Man kan dårligt ønske sig mere af et glas Prosecco.

Slottet San Salvatore

Bosco del Gaio er en skov, beliggende på bakken på den sydlige side af slottet San Salvatore. Området har altid været en vigtig ressource for lokalsamfundet, som brugte det til tømmer, vildt og søde vildfrugter. Denne yndige skov, som grænser op til vinmarkerne, var det eksklusive område for indehaverne af San Salvatore slottet. Så tidligt som i 1400 tallet brugte Rambaldo VIII a Collalto skoven til jagt. Et meget specielt sted i historien om Collalto, ligesom Gaio Proseccoen er, en smukt afbalanceret, stilfuld Prosecco, med et hint af akacie og hyldeblomst.

Passer godt til

Pga. dens meget velbalancerede smag, så kan man kombinere denne vin til utrolig mange retter.

Den passer til salami, grøntsager, salater, krebsdyr, sushi og andre fiske anretninger. Derudover, så passer den også utrolig godt til bryllupskager og desserter.

Vinifikation: Klaserne presses forsigtigt, og druemosten løber fra udelukkende ved tyngdekraften. Derefter fermenteres i temperaturstyrede ståltanke på 18 C. Vinen modner i ståltanke i 3-6 måneder.

Sekundær gæring: Vinens bobler opstår gennem Martinotti-Charmat-metoden. Efter en lang periode med modning, efterfulgt af vinstabilisering, filtreres vinen og tappes på flasker.

Modning: 1-2 måneder i ståltanke, derefter 1-2 måneder i flaske.

Anmeldelser

Vær den første til at anmelde dette produkt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære produkter