Riesling Scharlachberg GG - Weingut Kruger-Rumpf, Nahe

  • Varenr 10108
  • VingårdKruger-Rumpf
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue Riesling
  • Årgang 2020
  • Profil Tør
  • Alkohol 13,5%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

8

Sød

Tør

7

Lav Syre

Høj syre

7

Fremstilling

Område: Rheinhessen

Drue: Riesling

Mark: Scharlachberg

Klassifikation: VDP Grosse Lage – Grosses Gewächs (GG)

Jordbund: Rød quarzit og skifer

Lagring: Store fade (Stückfass)

Awards: 94 pts James Suckling

Om vinen

Scharlachberg var indtil begyndelsen af det 20. århundrede en af Tysklands og Rheinhessens mest anerkendte marker. Dens renommé var stort og vinene derfra også.  Så fulgte en periode hvor kvaliteten af vinene derfra faldt og det samme gjorde interessen for marken.  Men efter at Kruger-Rumpf og andre velrenommerede producenter har givet marken dens velfortjente fokus igen, så er vinene derfra tilbage i toppen af tysk vins hierarki.

Vinen fra Scharlachberg er altid lidt fyldigere end de andre GG’er fra Kruger-Rumpf. Marken er direkte sydvendt og soleksponeringen er intens. Selvom man fornemmer en stor power, så har den også Kruger-Rumpf’s varemærke, som er en ultra-fin præcision og knivskarp mineralitet. Nuancer af moden grape og frisk lime, blander sig fint med en nuance af våd flint og krydderi fra fadet. Stor vin med langt lagringspotentiale.

Jordbunden på Scharlachberg er udover rød quarzit og skifer meget rig på jern, og marken har fået sit navn netop efter denne rødlige (skarlagen-rød) nuance som jernindholdet giver jordbunden.

Om producenten

Produktionen af vin hos Kruger-Rumpf kan spores helt tilbage til starten af 1700-tallet. Vi befinder os i den nordlige del af Nahe, i trekanten mellem Nahe, Rheingau og Rheinhessen. I dag drives vingården af den unge Georg Rumpf, som overtog driften i 2007 og han har i den grad bragt huset op i den øverste liga af tysk vin.

Kruger-Rumpf har siden 1993 været medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), som er en sammenslutning af Tysklands kvalitets orienterede vingårde med ret til at bruge GG og 1G markbetegnelser. Der dyrkes pt vin på 56 ha og alle efter økologiske principper.

Den største del af markerne ligger i Nahe med parceller på fantastiske Große Lage marker som Pitterberg, Burgberg og Dautenflänzer og selvfølgelig Große Lage Scharlachberg I Rheinhessen. Riesling står for størstedelen af beplantningen, men der dyrkes også Weissburgunder, Grauburgunder og Spätburgunder.

Georg Rumpf har en filosofi omkring så lidt intervention som muligt – både i marken og i kælderen. Målet er at frembringe vine med elegance og ”trink-freude” – lysten til endnu et glas.

Skifer, löss og kvarts er de typiske jordbundstyper og alle vine hos Kruger-Rumpf besidder en klar og ren mineralitet, god balance mellem det fyldige og frugtige, tydelig druekarakter og en lang lagringsevne for de store vines vedkommende

Populære produkter