Riesling Zweistrom - Weingut Kruger-Rumpf, Nahe

  • Varenr 10102
  • VingårdKruger-Rumpf
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue Riesling
  • Årgang 2022
  • Profil Tør
  • Alkohol 12%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

6

Sød

Tør

8

Lav Syre

Høj syre

8

Fremstilling

Område: Nahe og Rheinhessen

Drue: Riesling

Mark: Udvalgte marker i både Rheinhessen og Nahe

Klassifikation: Landwein Rhein

Jordbund: Rød quarzit og grå skifer

Lagring: Store træfade

Awards: 94 pts James Suckling (2021)

Om vinen

Zweistrom (to strømme) er resultatet af mødet mellem to af tysklands klassiske vinområder – Nahe og Rheinhessen. Og de to floder Nahe og Rhinen.

Når man står på det højeste punkt på Kruger Rumpf’s marker i Nahe og kigger ud over området, så følger øjet floden Nahe som mod nord løber sammen med Rhinen. Herfra har man udsyn til Rheingau mod nord, og mod vest på den modsatte bred af Nahe ligger Rheinhessen, med den store og mytiske Große Lage mark Scharlachberg ved byen Bingen. Dette område har været hjemstavn for store vine siden romertiden og hvor Kruger Rumpf – i tiden før diverse vinlove gjorde det ”ulovligt” at blande de forskellige vinområder – høstet druer på begge sider af floden Nahe. Netop den vin på druer høstet i både Nahe og i Rheinhessen, var Kruger Rumpf meget anerkendt for at lave og har før i tiden høstet mange priser for den. I dette ”Zweistrom” område står stokke i skifer og kvarts på fantastisk beliggende marker.

 

Riesling Zweistrom er lavet af druer fra Kruger Rumpf’s bedste marker i begge områder og gæret på store fade. Man får det flintede, våd skifer agtige og citrus rene udtryk fra skiferholdige marker i Nahe, og den dybe mineralitet og power fra kvartsen på Scharlachberg i Rheinhessen. To områder i en vin – derfor ”kun” klassificeret som Deutscher Landwein.

Om producenten

Produktionen af vin hos Kruger-Rumpf kan spores helt tilbage til starten af 1700-tallet. Vi befinder os i den nordlige del af Nahe, i trekanten mellem Nahe, Rheingau og Rheinhessen. I dag drives vingården af den unge Georg Rumpf, som overtog driften i 2007 og han har i den grad har bragt huset op i den øverste liga af tysk vin.

Kruger-Rumpf har siden 1993 været medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), som er en sammenslutning af Tysklands kvalitets orienterede vingårde med ret til at bruge GG og 1G markbetegnelser.

Der dyrkes pt vin på 56 ha og alle efter økologiske principper. Den største del af markerne ligger i Nahe med parceller på fantastiske Große Lage marker som Pitterberg, Burgberg og Dautenflänzer og selvfølgelig Große Lage Scharlachberg I Rheinhessen. Riesling står for størstedelen af beplantningen, men der dyrkes også Weissburgunder, Grauburgunder og Spätburgunder.

Skifer, löss og kvarts er de typiske jordbundstyper og alle vine hos Kruger-Rumpf besidder en klar og ren mineralitet, god balance mellem det fyldige og frugtige, tydelig druekarakter og en lang lagringsevne for de store vines vedkommende

Populære produkter