Riesling Trocken - Weingut Kruger-Rumpf, Nahe

  • Varenr 10101
  • VingårdKruger-Rumpf
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue Riesling
  • Årgang 2022
  • Profil Tør
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

4

Sød

Tør

7

Lav Syre

Høj syre

8

Om vinen

Riesling Trocken er entry-level hos Kruger-Rumpf og de lægger hårdt ud! Høstet på de unge stokke med en alder på 15-25 år, fra markerne Dautenpflänzer og Münsterer Kapellenberg.

Udelukkende vinificeret på stål og fuld malolaktisk gæring.

I glasset fremstår den som en klassisk riesling med noter af citrus, moden pære og behagelig knækket frugtsødme. Renheden og friskheden i frugten som kendetegner stilen Kruger-Rumpf er ikke til at tage fejl af. Perfekt partner til mad men også en stor nydelse alene.

 

Om producenten

Produktionen af vin hos Kruger-Rumpf kan spores helt tilbage til starten af 1700-tallet. Vi befinder os i den nordlige del af Nahe, i trekanten mellem Nahe, Rheingau og Rheinhessen. I dag drives vingården af den unge Georg Rumpf, som overtog driften i 2007 og han har i den grad bragt huset op i den øverste liga af tysk vin.

Kruger-Rumpf har siden 1993 været medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), som er en sammenslutning af Tysklands kvalitets orienterede vingårde med ret til at bruge GG og 1G markbetegnelser. Der dyrkes pt vin på 56 ha og alle efter økologiske principper.

Den største del af markerne ligger i Nahe med parceller på fantastiske Große Lage marker som Pitterberg, Burgberg og Dautenflänzer og selvfølgelig Große Lage Scharlachberg I Rheinhessen. Riesling står for størstedelen af beplantningen, men der dyrkes også Weissburgunder, Grauburgunder og Spätburgunder.

Georg Rumpf har en filosofi omkring så lidt intervention som muligt – både i marken og i kælderen. Målet er at frembringe vine med elegance og ”trink-freude” – lysten til endnu et glas.

Skifer, löss og kvarts er de typiske jordbundstyper og alle vine hos Kruger-Rumpf besidder en klar og ren mineralitet, god balance mellem det fyldige og frugtige, tydelig druekarakter og en lang lagringsevne for de store vines vedkommende

Populære produkter