Let
Kraftig
Blød
Tannisk
Lav Syre
Høj syre
Appellation: Terre Siciliane IGT (IGT)
Vinifikation: Efter maceration ved en temperatur på 8C° i otte timer adskilles mosten fra skindet, og gæringsprocessen begynder ved 12-14C° i cirka 20 dage.
Drue: Nero d’Avola 100 %
Område: Salaparuta, 450 meter over vandoverfladen, marken er sydøst vendt.
Jordtype: Mørk og dyb alluvial jord, medium tekstur, sandet og leret jord.
En intens og lys rosé. I næsen finder man duften af bær og vilde jordbær. I munden er de aromatiske fornemmelser stærke af kandiserede frugter, med en afbalanceret krop har den en forfriskende syre.
Azienda Vaccaro er beliggende på Sicilien lige i hjertet af tåspidsen på den Italienske støvle. Fundamentet for vingården blev lagt tilbage i 1970’erne da Giacomo Vaccaro og hans kone Catherina købte et lille landsted lige uden for den lille landsby Salapurata.
Nogle år forinden i 1968 havde området oplevet et voldsomt jordskælv, hvor store dele af de eksisterende bedrifter blev jævnet med jorden. Og som set så mange gang før, spirer der smukke ting frem af murbrokkerner efterladt af fortidens hændelser.
Familien lever deres liv i harmoni med den omkringliggende natur, og leverer nogle af de smukkeste vine området omkring Salapurata har at byde på.