Riesling Im Pitterberg GG - Weingut Kruger-Rumpf, Nahe

  • Varenr 10109
  • VingårdKruger-Rumpf
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue Riesling
  • Årgang 2020
  • Profil Tør
  • Alkohol 12,5%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

7

Sød

Tør

7

Lav Syre

Høj syre

7

Fremstilling

Område: Nahe

Drue: Riesling

Mark: Im Pitterberg

Klassifikation: VDP Grosse Lage – Grosses Gewächs (GG)

Jordbund: Grå skifer

Lagring: Store fade (Stückfass)

Awards: 94 pts James Suckling (2020)

 

Om vinen

Pitterberg ligger syd for byen Münster-Sarmsheim, lidt tilbagetrukket fra floden Nahe. Pitterberg er klassificeret som Erste Lage og midt på marken – direkte sydvendt – ligger parcellen Im Pitterberg, som er klassificeret Grosse Lage. Ud af de 4,91 ha Grosse Lage, ejer Kruger Rumpf størstedelen og vinene herfra er altid blandt de mest eftertragtede og højest præmierede.

De gamle stokke (75 år) giver en fyldig og stofrig vin, med en duft af hvide blomster og vilde urter. Devon skiferen giver dens umiskendelige mineralske præg og fornemmelsen af våd flintesten. Riesling fra Im Pitterberg en på en gang både elegant og fyldt med power, mineralsk og cremet. Langt lagringspotentiale.

Om producenten

Produktionen af vin hos Kruger-Rumpf kan spores helt tilbage til starten af 1700-tallet. Vi befinder os i den nordlige del af Nahe, i trekanten mellem Nahe, Rheingau og Rheinhessen. I dag drives vingården af den unge Georg Rumpf, som overtog driften i 2007 og han har i den grad bragt huset op i den øverste liga af tysk vin.

Kruger-Rumpf har siden 1993 været medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), som er en sammenslutning af Tysklands kvalitets orienterede vingårde med ret til at bruge GG og 1G markbetegnelser. Der dyrkes pt vin på 56 ha og alle efter økologiske principper.

Den største del af markerne ligger i Nahe med parceller på fantastiske Große Lage marker som Pitterberg, Burgberg og Dautenflänzer og selvfølgelig Große Lage Scharlachberg I Rheinhessen. Riesling står for størstedelen af beplantningen, men der dyrkes også Weissburgunder, Grauburgunder og Spätburgunder.

Georg Rumpf har en filosofi omkring så lidt intervention som muligt – både i marken og i kælderen. Målet er at frembringe vine med elegance og ”trink-freude” – lysten til endnu et glas.

Skifer, löss og kvarts er de typiske jordbundstyper og alle vine hos Kruger-Rumpf besidder en klar og ren mineralitet, god balance mellem det fyldige og frugtige, tydelig druekarakter og en lang lagringsevne for de store vines vedkommende

Populære produkter