Riesling Großer Strom - Weingut Kruger-Rumpf, Nahe

  • Varenr 10110
  • VingårdKruger-Rumpf
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue Riesling
  • Årgang 2020
  • Profil Tør
  • Alkohol 13,5%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

8

Sød

Tør

8

Lav Syre

Høj syre

8

Fremstilling

Område: Nahe og Rheinhessen

Drue: Riesling

Marker: VDP Grosse Lage Scharlachberg (Rheinhessen)

og VDP Grosse Lage Im Pitterberg (Nahe)

Klassifikation: Deutscher Landwein

Jordbund: Rød quarzit (Scharlachberg) og grå skifer (Im Pitterberg)

Lagring: Store fade (Stückfass). 18 mdr på bundfaldet

Awards: 98 pts James Suckling. 96 pts Robert Parker

 

 

Om vinen

Grosser Strom er den ultimative kombination af riesling fra to områder – Grosse Lage Scharlachberg i Rheinhessen og Grosse Lage Im Pitterberg i Nahe. En tradition og en vin som Kruger-Rumpf var vidt og bredt kendt for at lave, for mere end 100 år tilbage i tiden. Georg Rumpf har taget traditionen til sig igen og har i 2020 årgangen lavet et pragteksemplar af en vin. De bedste druer for de to marker, superb vinificeret på store fade og med lang lagring på bundfaldet (18 mdr), giver en vin med enorm dybde, intensitet og længde. Man får det dybe og varme udtryk fra Scharlachberg, kombineret med mineralitet, knivskarp citrus og moden stenfrugt fra Pitterberg. Den lange kontakt med bundfaldet under lagringen giver en cremet mundfylde og med til at sikre vinen et kæmpe lagringspotentiale. Ingen tvivl om, at med Grosser Strom har Kruger-Rumpf skabt en ny klassiker blandt de store, tørre tyske riesling vine!

 

Om producenten

Produktionen af vin hos Kruger-Rumpf kan spores helt tilbage til starten af 1700-tallet. Vi befinder os i den nordlige del af Nahe, i trekanten mellem Nahe, Rheingau og Rheinhessen. I dag drives vingården af den unge Georg Rumpf, som overtog driften i 2007 og han har i den grad bragt huset op i den øverste liga af tysk vin.

Kruger-Rumpf har siden 1993 været medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), som er en sammenslutning af Tysklands kvalitets orienterede vingårde med ret til at bruge GG og 1G markbetegnelser. Der dyrkes pt vin på 56 ha og alle efter økologiske principper.

Den største del af markerne ligger i Nahe med parceller på fantastiske Große Lage marker som Pitterberg, Burgberg og Dautenflänzer og selvfølgelig Große Lage Scharlachberg I Rheinhessen. Riesling står for størstedelen af beplantningen, men der dyrkes også Weissburgunder, Grauburgunder og Spätburgunder.

Georg Rumpf har en filosofi omkring så lidt intervention som muligt – både i marken og i kælderen. Målet er at frembringe vine med elegance og ”trink-freude” – lysten til endnu et glas.

Skifer, löss og kvarts er de typiske jordbundstyper og alle vine hos Kruger-Rumpf besidder en klar og ren mineralitet, god balance mellem det fyldige og frugtige, tydelig druekarakter og en lang lagringsevne for de store vines vedkommende

Populære produkter