Let
Kraftig
Sød
Tør
Lav Syre
Høj syre
Indfødt friulansk druesort, som har været kendt siden år 1300. Navnet Ribolla kommer sig af det høje indhold af æblesyre i vinen, der tidligere fik vinen til at “koge” i demijohns.
Denne Ribolla Gilla er dyrket det mest optimale sted, nemlig i bakkerne i Colli Orientali, hvor den sene modning især er med til at give fremragende resultater.
Vinen er bleg strågul med svage grønlige reflekser. Duften består mest af citrusfrugter, men også af hvide blomster. Smagen er tør med en god frisk indbydende syre.
Ideel som aperitif, den passer perfekt til forretter med rå fisk, supper eller grøntsagsbaserede retter. Enestående med fiskeanretninger.
De høstede druer er skånsomt samlet sammen. Herefter en blød presning, hvorefter mosten afklares ved dekantering.
Vinificeringen fortsætter med den alkoholiske gæring ved en kontrolleret temperatur (18-20° C) i rustfri ståltanke.
Efter gæring lagres vinen i 3-4 måneder i rustfri ståltanke.