Primamateria - Poggerino, Toscana

  • Varenr 5204
  • VingårdPoggerino
  • Betegnelse rødvin
  • Drue Merlot, Sangiovese
  • Årgang 2018
  • Profil Kraftig
  • Alkohol 14,5%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

9

Sød

Tør

7

Lav Syre

Høj syre

7

Fremstilling

Drue: Sangiovese & merlot

Vinifikation & modning: Efter omhyggelig sortering og manuel klipning i vinmarkerne, afstilkes druerne hvorefter der presses.

Druerne vinificeres hver for sig. Den alkoholiske gæring begynder uden tilsætning af gær og fortsætter ved 28°/30°C. Hele vinificerings- og macerationsprocessen foregår i betontanke i cirka 35 dage med manuel overpumpning og nedstansning.

I december dekanteres den nye vin på 4 hektoliters tonneaux, hvor den malolaktiske gæring finder sted.

Efter 18 måneder tappes og blandes vinen, hvorefter vinen lagres i minimum 12 måneder før frigivelse.

Om vinen

Primamateria er en supertoscansk rødvin, bestående af et blend af 50 % sangiovese og 50 % merlot. Der produceres omkring 1.000 flasker om året af denne vin.

Vinen har en rubinrød farve, og i næsten er der intense mørke bær med et strejf af krydderier.

Om producenten

Poggerino er en lille økologisk og biodynamisk vingård beliggende i Radda in Chianti i Toscana. Det er et af de køligste Chianti Classico områder, vinene fra Poggerino har derfor en klassisk Radda-friskhed.

Poggerinos 12 hektar vinmarker ligger på sydvestlige skråninger i 400-500 meters højde. Jordbunden på gårdens terroir er enormt veldrænende og mineralholdig grundet den lokale ”galestro” jordbund, en type skifer der kendetegner visse områder i Toscana. Jordbunden danner perfekte betingelser for dyrkning af Sangiovese, der sikrer balance mellem frugt og tanniner. Sangiovese dyrkes på 11 af gårdens 12 hektarer, og med omkring 20 forskellige kloner af Sangiovese, som alle er med til at give forskellige nuancer af Sangiovese. De ældste vinstokke er plantet omkring 1973 og bliver brugt til deres Riserva. Den sidste hektar er plantet til med Merlot, som bliver anvendt til Primamateria.

Alt bliver dyrket med respekt for, og i harmoni med naturen og miljøet. Det har ikke været et nemt valg, men som de siger ”bestemt det rigtige”. Der udbringes ingen sprøjtemidler eller kunstgødning.

Populære produkter