Let
Kraftig
Sød
Tør
Vinen har en kobberagtig farve, næsen minder om varm brødskorpe og duften af akacieblomst. Vinen har masser af fylde, men stadig med en behagelig bitter og tør smag.
Dyrkningen af Pinot Grigio kan spores helt tilbage til romertiden. I Begyndelsen af det 1900 århundrede blev den mere udbredt i det nordlige Italien, hvor den især i Friuli fandt gunstige dyrkningsforhold. Pinot Grigio stammer oprindeligt, ligesom Pinot Bianco, fra en knopmutation af Pinot Noir.
Vinen er ideel til fiskeanretninger og madretter med lyst kød.
De høstede druer er skånsomt samlet sammen. Herefter en blød presning, hvorefter mosten afklares ved dekantering.
Vinificeringen fortsætter med den alkoholiske gæring ved en kontrolleret temperatur (16-18° C) i rustfri ståltanke.
Efter gæring lagres vinen i 3-4 måneder i rustfri ståltanke.