Vinen er i glasset smuk rubinrød der changerende til granatæble mod kanterne. I næsen finder man solbær, modne røde frugter, en smule kaffe og aromatiske urter. Tanniner er intense, klassisk for Nero’d Avola, uden de på nogen måde overtager oplevelsen. Vinen er produceret efter moderne forskrifter og fornemmes meget frisk for en Nero’d Avola der i den klassiske version kan være meget tung og marmeladeagtig. Det er ikke tilfældet med denne udgave. En sand fornøjelse og nydelse.
Vinen vil gøre sig fremragende til kolde anretninger og antipasti. Den vil dog også kunne løfte en kødret til nye højder.
Drue: Nero d’Avola
Område: Salaparuta (Sydvest for byen Palermo)
Jordtype: Mørk alluvial og dyb jord, med medium tekstur. Silt-ler-sand sammensætning med god indhold af organiske stoffer.
Højde: 450-500 meter over vandoverflade
Modning: Noget af vinen lagres i ståltank mens en del af vinen lagres i barriques