Moscato Giallo - Monviert, Friuli

  • Varenr 9001
  • VingårdMonviert
  • Betegnelse Mousserende vine
  • Drue Moscato Giallo
  • Årgang 2021
  • Alkohol 10%
  • Indhold 750 ml

Tør

Sød

10

Blød

Tannisk

1

Fremstilling

De høstede druer er skånsomt afstilket med en efterfølgende blød presning og herefter afklares mosten ved dekantering.

Vinificeringen fortsætter med den alkoholiske gæring ved en kontrolleret temperatur på 18-20 grader i rustri stålbeholdere, som afbrydes og ikke føres helt ud, for at give vinen den friske og søde smag typisk for sorten.

Vinen lagres i 3-4 måneder i rustfri ståltanke.

Drue: Moscato Giallo

Restsukker: 100 g/l

Jordtype: Megel, sand & grus

Om vinen

Vinens sødme er på niveau med de typiske Asti, men pga. en velbalanceret smag, så formår Moscato Giallo alligevel at bevare vinsmagen.

Farven er strågul og let. I næsen er duften fyldig, intens, aromatisk med frugtagtig, blomstret og krydret noter, der typisk for buketten af varianten moscato.

 

Om vingården

Monviert er en kærlighedshistorie mellem familien bag vingården og området omkring, Colli Orientali del Friuli.

Navnet Monviert hylder den lille kirke, der dateres tilbage til 1522, som står på toppen af bakken med udsigt over vingårdens 87 hektar jord og giver en klar, “åben” udsigt over Colli Orientali.

Førhen var stedet tilbedt og komfort for pilgrimme, men nu er det familien der har restaureret området og gjort det til et symbol på den kulturelle vinarv, som de fortsat vil bevare.

Colli Orientali del Friuli ligger mellem de julianske alper, som beskytter dem mod de kolde nordlige vinde, og Adriaterhavet, som bringer dem varmen fra middelhavsbrisen, og har et ideelt mikroklima til fremstilling af røde- og især hvidvine.

Populære produkter