Manzoni Rosabianco - Collalto

Du skal være logget ind for at bestille vores vine fra VINNU. Log ind her.

Vores vine kan opleves på udvalgte danske restauranter og vinsmagninger. Ønsker du at høre mere, eller at få adgang til køb af vores vine, så se mere her.

  • Varenr 1103
  • VingårdCONTE COLLALTO
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue Manzoni Rosabianco
  • Alkohol 13%
  • Indhold 750 ml

Tør

Sød

8

Om vinen

Denne vin er en dejlig frugtig, let halvsød hvidvin, med en lang aromatisk eftersmag, der munder ud i en kort behagelig prikkende og halvbitter finish.

Manzoni Rosabianco er lavet på en krydsning mellem Trebbiano druen og Traminer Aromatico, der nok bedre kendt som Gewürztraminer. Druen er fremavlet lokalt i området.

Manzoni navnet stammer fra Luigi Manzoni, som var en respekteret professor og dekan for G.B. Cerletti Oenological School i byen Conegliano. Han var endvidere en kendt forsker inden for vindyrkning og –høstning, samt identifikation og klassifikation af vine. Skaberen af Manzoni krydsningerne valgte tilbage i 1920’erne og 30’erne Collalto familiens vingårde omkring slottet Castello San Salvatore, som det sted hvor han ville foretage sine eksperimenter. Han plantede nogle af sine mest lovende krydsninger og håbede de til fulde kunne udnytte den fremragende jordbund i området. Det første og mest kendte produkt af disse eksperimenter er Manzoni Bianco 6.0.13, der er en krydsning mellem Rhine Riesling og Pinot Bianco, som man også kan finde i vores sortiment. Manzoni Rosabianco er det fjerde eksperiment i rækken af Manzoni’er.

De berømte krydsninger har også givet anledning til navnet, incrocio Manzoni, der betyder krydsning eller passage.

 

 

 

Populære produkter