Manzoni Bianco - Collalto

Du skal være logget ind for at bestille vores vine fra VINNU. Log ind her.

Vores vine kan opleves på udvalgte danske restauranter og vinsmagninger. Ønsker du at høre mere, eller at få adgang til køb af vores vine, så se mere her.

  • Varenr 1102
  • VingårdCONTE COLLALTO
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue
  • Alkohol 13%
  • Indhold 750 ml

Tør

Sød

8

Om vinen

En fremragende full-body hvidvin, sprængfyldt med smag. Det er en krydsning mellem den af mange højt agtede drue Rhine Riesling og den næsten ligeså velkendte Pinot Bianco. Vinen har en bred pallette, hvor Riesling druen bibringer en hvis sødme og Pinot Bianco giver den gennemslagskraft og en god syre. Aromaen er delikat og forførende uden at være alt for kraftig.

Et par ekstra år på bagen vil berige vinen yderligere og fremtvinge mere dybde i dens frugtige smag og gøre vinen mere rund.

Til gastronomiske øjeblikke

Vinen er perfekt til fisk og skalddyr, hvad enten fisken er grillet eller rå.

Historien bag

Manzoni navnet stammer fra Luigi Manzoni, som var en respekteret professor og dekan for G.B. Cerletti Oenological School i byen Conegliano. Han var endvidere en kendt forsker inden for vindyrkning og –høstning, samt identifikation og klassifikation af vine. Skaberen af Manzoni krydsningerne valgte tilbage i 1920’erne og 30’erne Collalto familiens vingårde omkring slottet Castello San Salvatore, som det sted hvor han ville foretage sine eksperimenter. Han plantede nogle af sine mest lovende krydsninger og håbede de til fulde kunne udnytte den fremragende jordbund i området. Det første og mest kendte produkt af disse eksperimenter er Manzoni Bianco 6.0.13, der er en krydsning mellem Rhine Riesling og Pinot Bianco. I vores sortiment kan man også finde Manzoni Rosabianco, som er en krydsning mellem Trebbiano og Traminer Aromatico.

De berømte krydsninger har også givet anledning til navnet, incrocio Manzoni, der betyder krydsning eller passage.

Populære produkter