Isabella Rive di Collalto - BRUT - Collalto, Veneto

  • Varenr 1010
  • VingårdCollalto
  • Betegnelse Mousserende vine
  • Drue Glera
  • Alkohol 12%
  • Indhold 750 ml

Tør

Sød

5

Lav Syre

Høj syre

7

Fremstilling

Vinifikation:Klaserne presses forsigtigt, og druemosten løber fra udelukkende ved tyngdekraften. Derefter fermenteres mosten i temperaturstyrede ståltanke på 18 C. Vinen modner sig Sur Lie i ståltanke i 3-6 måneder.

Sekundær gæring: Vinen får sin bobledannelse gennem Martinotti-Charmat-metoden. Efter en lang periode med modning, efterfulgt af vinstabilisering, filtreres den og aftappes.

Modning: 9 måneder i ståltanke, derefter 1-2 måneder i flaske.

Restsukker: 5 g/l.

Syre indhold: 5,8 g/l

Jordtype: Ler-, grus- og samndjord

Om vinen

Denne vin er opkaldt efter den nuværende ejer af vinhuset, Prinsesse Isabella, og er en Prosecco i allerhøjeste kvalitet.

Vinen udviser en bleg, men alligevel stilfuld strågul, ganske levende lys farve, med bittesmå perlende bobler. Næsen er straks tiltalende med karakteristisk og elegant duft af blomster og frugtnoter. Samtidigt er der også en forfriskende sprødhed der er ovre i den behagelige side med mineralske undernoter. Utrolig velbalanceret.

Smagen er bemærkelsesværdig, da den byder både på en creamet mousse, men stadig er utrolig glat og med små antydninger af sødme.

Anbefales at servere denne vin ved 6-8°C.

 

Om producenten

Navnet Collalto er i over 1000 år blevet forbundet med Treviso området og et af områdets mest noble og prestigefulde navne hvad angår vin fra området. Således er der altså tale om et af de ældste navne overhovedet inden for dyrkning af vin i Italien.

Selve vingården, der ligger nogle få kilometer fra det gamle slot, er opført i østrigsk stil, hvilket tydeligt ses i forhold til de omkringliggende bygninger, hvor vingården skiller sig markant ud. Ved første øjekast minder det mest om en kaserne, i og med at det er en 4-længet gård af betragtelig størrelse.

Populære produkter