Manzoni Rosso - Collalto

Du skal være logget ind for at bestille vores vine fra VINNU. Log ind her.

Vores vine kan opleves på udvalgte danske restauranter og vinsmagninger. Ønsker du at høre mere, eller at få adgang til køb af vores vine, så se mere her.

  • Varenr 1204
  • VingårdCONTE COLLALTO
  • Betegnelse rødvin
  • Drue Manzoni Rosso
  • Profil Kraftig
  • Alkohol 13%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

8

Om Vinen

En yderst spændende krydsning mellem proseccodruen Glera og Cabernet Sauvignon (Incrocio Manzoni 2.15. Farven er klar og lysende rubinrød med fede veludviklede tåre. I næsen er vinen venlig og delikat, og noget usædvanlig for en rødvin, hvilket skyldes Gleradruens indflydelse på krydsningen. Smagen er styret af søde og omsluttende røde frugtnoter akkompagneret af den typisk for Cabernet Sauvignon tanninrige fornemmelse. Vinen fornemmes blød i munden med en god balanceret syre. Samspillet mellem Glera og Cabernet Sauvignon druerne dæmper tanninerne som fremstår behagelige og balancerede.

Opbevaring på mellemlangt sigt vil berige vinen.

Passer Godt Til

Manzoni Rosso er en glimrende følgesvend til den gode bolognese eller pizza serveret i løbet af ugen. Den vil også kunne ledsage mildere retter med eksempelvis kylling eller mildt kalvekød.

Fremstillingen

Historien Bag

Navnet Manzoni stammer fra Luigi Manzoni, som var en respekteret professor og dekan for G.B. Cerletti Oenological School i byen Conegliano. Han var endvidere en kendt forsker inden for vindyrkning og –høstning, samt identifikation og klassifikation af vine. Skaberen af Manzoni krydsningerne valgte tilbage i 1920’erne og 30’erne Collalto familiens vingårde omkring slottet Castello San Salvatore, som det sted hvor han ville foretage sine eksperimenter. Han plantede nogle af sine mest lovende krydsninger og håbede de til fulde kunne udnytte den fremragende jordbund i området. Det første og mest kendte produkt af disse eksperimenter er Manzoni Bianco 6.0.13, der er en krydsning mellem Rhine Riesling og Pinot Bianco, som man også kan finde i vores sortiment. Manzoni Rosabianco er det fjerde eksperiment i rækken af Manzoni’er.

De berømte krydsninger har også givet anledning til navnet, Incrocio Manzoni, der betyder krydsning eller passage.

Populære produkter