Let
Kraftig
Sød
Tør
De høstede druer er skånsomt samlet sammen. Herefter en blød presning, hvorefter mosten afklares ved dekantering.
Vinificeringen fortsætter med den alkoholiske gæring ved en kontrolleret temperatur (18-20° C) i rustfri ståltanke.
Efter gæring lagres vinen i 3-4 måneder i rustfri ståltanke.
Drue: Friulano
Område: Friuli Colli Orientali
Jordtype: Mergel, sand & grus
I regionen Friuli er druen Friulano den mest repræsentative lokal dyrket drue i området. Ikke kun fordi det er den mest udbredte hvidvinsdrue, men især også fordi territoriet i Friuli fremtvinger det fulde potentiale og karakter fra druen. Dens navn indtil 2007 var “Tocai Frilano”, men pga. en EU-domstols afgørelse til fordel for vin produceret i Ungarn, blev dens oprindelige navn erstattet med det nuværende “Friulano”.
Vinen er strågul i farven med smukke grønlige nuancer. Den intense aroma minder om vilde blomster, hø og mandel. På ganen er den fin, delikat, fyldig rund, med et bemærkelsesværdigt strejf af bitter mandel.
Monviert er en kærlighedshistorie mellem familien bag vingården og området omkring, Colli Orientali del Friuli.
Navnet Monviert hylder den lille kirke, der dateres tilbage til 1522, som står på toppen af bakken med udsigt over vingårdens 87 hektar jord og giver en klar, “åben” udsigt over Colli Orientali.
Førhen var stedet tilbedt og komfort for pilgrimme, men nu er det familien der har restaureret området og gjort det til et symbol på den kulturelle vinarv, som de fortsat vil bevare.
Colli Orientali del Friuli ligger mellem de julianske alper, som beskytter dem mod de kolde nordlige vinde, og Adriaterhavet, som bringer dem varmen fra middelhavsbrisen, og har et ideelt mikroklima til fremstilling af røde- og især hvidvine.