Let
Kraftig
Blød
Tannisk
Vinen fremstår klar og rubinrød, med en vinøs aroma med interessante bærnoter. På ganen er den fyldig, blød og let frugtrig. Det anbefales at servere denne vin ved 18-20° c.
Franconia, også kendt som Blaufränkisch, er en drue som oprindeligt stammer fra Østrig. Den er udbredt i Frankrig, Tyskland, Tjekkiet, Ungarn, Kroatien, Slovenien og Italien, men på trods af, at den bliver dyrket i så mange lande, så er det stadig en meget relativ ukendt drue.
Da det er en vin, hvor der er lagt vægt på at den skal være så frisk og frugtrigt som muligt, så skal helst drikkes inden for 3 år.
Vinen er perfekt som aperitif, salater eller til lyst kød. Kan også anbefales til gryderetter med lyst og rødt kød.
Druerne macereres i 4-6 dage for at tillade den optimale ekstraktion af farve, garvesyre og den aromatiske del fra drueskallerne. På dette stadium starter også den alkoholiske gæring.
Når den alkoholiske gæring er afsluttet, begynder den malolaktiske gæring. Efter denne gæring modner 3-4 mdr. i ståltank.