Friulano - CRUS - Monviert

  • Varenr 9108
  • VingårdMonviert
  • Betegnelse Hvidvin
  • Drue Friulano
  • Årgang 2018
  • Alkohol 14%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

8

Lav Syre

Høj syre

8

Fremstilling

Druerne afstilkes først og derefter knuses. Herefter afkøles de til 5-7° C og placeres i specielle macerationstanke i 12-24 timer inden de presses blødt. Mosten ligger herefter i 8-12 timer for at fjerne de tungere dele, inden mosten sendes til alkoholgæring ved hjælp af udvalgt gær ved en kontrolleret temperatur på 18-19° C

Efter omkring 10-12 dage med alkohol fermentering, dekanteres den, og flyttes over i en ståltank, hvori den ældes ved kontrolleret temperatur og med regelmæssig omrøring i 5-6 måneder.

 

Drue: Friulano

Vinstokkene: Stokkene er plantet i 1994

Område: Friuli Colli Orientali

Jordtype: Mergel, sand & grus

Om vinen

I regionen Friuli er druen Friulano den mest repræsentative lokal dyrket drue i området. Ikke kun fordi det er den mest udbredte hvidvinsdrue, men især også fordi territoriet i Friuli fremtvinger det fulde potentiale og karakter fra druen. Dens navn indtil 2007 var “Tocai Frilano”, men pga. en EU-domstols afgørelse til fordel for vin produceret i Ungarn, blev dens oprindelige navn erstattet med det nuværende “Friulano”.

Om producenten

Monviert er en kærlighedshistorie mellem familien bag vingården og området omkring, Colli Orientali del Friuli.

Navnet Monviert hylder den lille kirke, der dateres tilbage til 1522, som står på toppen af bakken med udsigt over vingårdens 87 hektar jord og giver en klar, “åben” udsigt over Colli Orientali.

Førhen var stedet tilbedt og komfort for pilgrimme, men nu er det familien der har restaureret området og gjort det til et symbol på den kulturelle vinarv, som de fortsat vil bevare.

Colli Orientali del Friuli ligger mellem de julianske alper, som beskytter dem mod de kolde nordlige vinde, og Adriaterhavet, som bringer dem varmen fra middelhavsbrisen, og har et ideelt mikroklima til fremstilling af røde- og især hvidvine.

Populære produkter