Chianti Classico Riserva Bugialla 2020 - Poggerino, Toscana

  • Varenr 5202
  • VingårdPoggerino
  • Betegnelse rødvin
  • Drue Sangiovese
  • Årgang 2020
  • Profil Kraftig
  • Alkohol 14,5%
  • Indhold 750 ml

Let

Kraftig

9

Blød

Tannisk

9

Lav Syre

Høj syre

9

Fremstilling

Drue: Sangiovese

Vinmark: Bugialla

Vinifikation & modning: Efter omhyggelig sortering og manuel klipning i vinmarkerne, afstilkes druerne hvorefter der presses.

Den alkoholiske gæring begynder uden tilsætning af gær og fortsætter ved 28°/30°C. Hele vinificerings- og macerationsprocessen foregår i betontanke i cirka 55 dage med manuel overpumpning og nedstansning.

I december dekanteres den nye vin på 20/25 hektoliters slavonske egetræsfade, hvor den malolaktiske gæring finder sted.

Efter 18 måneder tappes og blandes vinen, hvorefter vinen lagres i minimum 12 måneder før frigivelse.

Om vinen

Chianti Classico Bugialla kommer fra vingårdens bedst beliggende vinmark som hedder Bugialla. Da Piero overtog vinproduktionen fra hans forældre var der på vinmarken plantet oliventræer. Piero så lynhurtigt et kæmpe potentiale i vinmarken, og fik i 1973 plantet Sangiovese vinstokke i stedet for oliventræerne.

Farven er meget intens rubinrød. I næsen finder du modne mørke bær, læder, kirsebær, ribs, samt et voksent udtryk i form af lakrids, mineralsk grafit og en smule tobak. Vinens afslutning er lang og sødmefyldt, med langvarige tanniner du kan hygge dig med længe.

Om producenten

Poggerino er en lille økologisk og biodynamisk vingård beliggende i Radda in Chianti i Toscana. Det er et af de køligste Chianti Classico områder, vinene fra Poggerino har derfor en klassisk Radda-friskhed.

Poggerinos 12 hektar vinmarker ligger på sydvestlige skråninger i 400-500 meters højde. Jordbunden på gårdens terroir er enormt veldrænende og mineralholdig grundet den lokale ”galestro” jordbund, en type skifer der kendetegner visse områder i Toscana. Jordbunden danner perfekte betingelser for dyrkning af Sangiovese, der sikrer balance mellem frugt og tanniner. Sangiovese dyrkes på 11 af gårdens 12 hektarer, og med omkring 20 forskellige kloner af Sangiovese, som alle er med til at give forskellige nuancer af Sangiovese. De ældste vinstokke er plantet omkring 1973 og bliver brugt til deres Riserva. Den sidste hektar er plantet til med Merlot, som bliver anvendt til Primamateria.

Alt bliver dyrket med respekt for, og i harmoni med naturen og miljøet. Det har ikke været et nemt valg, men som de siger ”bestemt det rigtige”. Der udbringes ingen sprøjtemidler eller kunstgødning.

Fremstillingen

Denne Chianti Classico Riserva produceres på Sangiovesedruer der vokser på vinplanter der er plantet i 1973. Druerne høstes ved håndkraft sidst i september, og gære i 55 dage med skaller i cementtanke. Dernæst stikkes vinen om i 200 – 250 liters fade af slavonian egetræ, hvor vinen gennemgår den malolaktiske gæring samt modning i 18 måneder. Efter 18 måneder flaskes vinen og vinen hviler i mindst 12 måneder inden den frigives til salg.

Populære produkter