Farven er meget intens rubinrød. I næsen finder du modne mørke bær, læder, kirsebær, ribs, samt et voksent udtryk i form af lakrids, mineralsk grafit og en smule tobak. Vinens afslutning er lang og sødmefyldt, med langvarige tanniner du kan hygge dig med længe.
Druen Sangiovese er en drue, som generelt passer godt til kraftfulde tomatbaserede kødretter som f.eks. en veltillavet lasagne, langtidssimret spaghettibolognese eller alternativt en god pizza. Denne vins elegance gør at den derudover kan anvendes til mere elegante retter indeholdende f.eks. dyrevildt, lammekød eller rødt oksekød.
Denne Chianti Classico Riserva produceres på Sangiovesedruer der vokser på vinplanter der er plantet i 1973. Druerne høstes ved håndkraft sidst i september, og gære i 55 dage med skaller i cementtanke. Dernæst stikkes vinen om i 200 – 250 liters fade af slavonian egetræ, hvor vinen gennemgår den malolaktiske gæring samt modning i 18 måneder. Efter 18 måneder flaskes vinen og vinen hviler i mindst 12 måneder inden den frigives til salg.