Det bliver mere og mere udbredt at vine ligger i et cement æg fremfor i egetræsfade.
Vinen har en lys rubinrød farve og med noter af jord, grafit, tobak og antydninger af frugt.
Ekstremt komplekse søde og vedholdende tanniner.
Denne vins elegante smag gør, at den kan anvendes til mere elegante retter indeholdende f.eks. dyrevildt, lammekød eller rødt oksekød.
Derudover. så er druen Sangiovese en drue, som generelt passer godt til kraftfulde tomatbaserede kødretter som f.eks. en veltillavet lasagne, langtidssimret spaghettibolognese eller alternativt en god pizza.
Denne Chianti Classico bliver produceret på 100% Sangiovese druer. Vingården har omkring 11 hektar Sangiovese marker, hvori der er dyrket over 20 forskellige Sangiovese kloner. Vinmarkerne til denne vin er plantet mellem 1994 og 2004.
Druerne høstes forsigtigt med håndkraft fra omkring d. 20. september og indtil d. 10 oktober. Fermenteringen sker uden tilsætning af gær, og forløber over 35 dage i specielle cementtanke, med jævnlig omrøring af skaller.
I december flyttes vinen over i et cementæg på 6,5 hl, for at gennemgå den malolaktiske fermentering. Vinen ligger og modner i 12 måneder i dette cementæg, inden den flaskes. Dernæst hviler vinen yderligere 8 måneder på flaske inden den bliver frigivet til salg.