Chianti Classico - MAGNUM - Poggerino, Toscana

  • Varenr 5206
  • VingårdPoggerino
  • Betegnelse rødvin
  • Drue Sangiovese
  • Årgang 2020
  • Profil Kraftig
  • Alkohol 13,5%
  • Indhold 1500 ml

Let

Kraftig

7

Sød

Tør

7

Lav Syre

Høj syre

7

Fremstilling

Drue: Sangiovese

Vinifikation & modning: Efter omhyggelig sortering og manuel klipning i vinmarkerne, afstilkes druerne hvorefter der presses.

Den alkoholiske gæring begynder uden tilsætning af gær og fortsætter ved 28°/30°C. Hele vinificerings- og macerationsprocessen foregår i betontanke i cirka 35 dage med manuel overpumpning og nedstansning.

I december dekanteres den nye vin på 20/25 hektoliters slavonske egetræsfade og 4/5 hektoliters franske egetræs tonneaux, hvor den malolaktiske gæring finder sted.

Efter 12 måneder tappes og blandes vinen, hvorefter vinen lagres i minimum 8 måneder før frigivelse.

Om vinen

På trods af at der er tale om en meget ung vin, nemlig en årgang 2020, så fornemmes den allerede utrolig velbalanceret og drikkeklar. Man behøver derfor ikke gemme på vinen, men derimod kan man sagtens drikke den allerede nu.

Vinen er intenst rubinrød. I næsen finder du modne mørke bær, kirsebær, Sangioveses klassiske noter af læder og en smule lakrids, samt en anelse vanilje fra fadlagringen. Et langt sødmefyldt finnish hvor du har glæde af tanninerne længe.

Om producenten

Poggerino er en lille økologisk og biodynamisk vingård beliggende i Radda in Chianti i Toscana. Det er et af de køligste Chianti Classico områder, vinene fra Poggerino har derfor en klassisk Radda-friskhed.

Poggerinos 12 hektar vinmarker ligger på sydvestlige skråninger i 400-500 meters højde. Jordbunden på gårdens terroir er enormt veldrænende og mineralholdig grundet den lokale ”galestro” jordbund, en type skifer der kendetegner visse områder i Toscana. Jordbunden danner perfekte betingelser for dyrkning af Sangiovese, der sikrer balance mellem frugt og tanniner. Sangiovese dyrkes på 11 af gårdens 12 hektarer, og med omkring 20 forskellige kloner af Sangiovese, som alle er med til at give forskellige nuancer af Sangiovese. De ældste vinstokke er plantet omkring 1973 og bliver brugt til deres Riserva. Den sidste hektar er plantet til med Merlot, som bliver anvendt til Primamateria.

Alt bliver dyrket med respekt for, og i harmoni med naturen og miljøet. Det har ikke været et nemt valg, men som de siger ”bestemt det rigtige”. Der udbringes ingen sprøjtemidler eller kunstgødning.

Populære produkter