Tør
Sød
Lav Syre
Høj syre
Område: Salaparuta, Sicilien
Appellation: Terre Siciliane IGT (IGT)
Vinifikation: Vinene fermenteres seperat i ståltank ved 12-14 grader og til sidst mixes de sammen på flaske.
Drue: Catarratto 70 % & chardonnay 30 %
Område: Salaparuta, 350 meter over vandoverfladen, marken er sydøst vendt.
Jordtype: Mørk og dyb alluvial jord, medium tekstur, sandet og leret jord.
Dyrkning: Økologisk & biodynamisk
Vinen består af en blend med 70 % Catarratto og 30 % Zibibbo.
En visuelt utrolig klar hvidvin med en smuk grønlig hue. Duften er ekstremt aromatisk. Store florale nektarholdige noter, sprøde discovery æbler og et hint af ananas. Smagen bæres hjem af grønne æbler og behagelig citrusnoter. Eftersmagen knækker over og efterlader en floral bitterhed der bliver hængende bagerst i mundhulen og glæder længe efter sidste sip.
Catarratto er den mest dyrkede drue på Sicilien. Zibibbo er et synonym for Muscat Alexandria, hvilket er en sød drue. Den betragtes som en gammel vinstok, og nogle eksperter mener at det er en af de ældste genetisk umodificerede vinstokke, som stadig eksisterer.
Azienda Vaccaro er beliggende på Sicilien lige i hjertet af tåspidsen på den Italienske støvle. Fundamentet for vingården blev lagt tilbage i 1970’erne da Giacomo Vaccaro og hans kone Catherina købte et lille landsted lige uden for den lille landsby Salapurata.
Nogle år forinden i 1968 havde området oplevet et voldsomt jordskælv, hvor store dele af de eksisterende bedrifter blev jævnet med jorden. Og som set så mange gang før, spirer der smukke ting frem af murbrokkerner efterladt af fortidens hændelser.
Familien lever deres liv i harmoni med den omkringliggende natur, og leverer nogle af de smukkeste vine området omkring Salapurata har at byde på.