Campansk smagekasse

kr. 675,00 (inkl. moms)
kr. 900,00
  • Varenr 9998
  • VingårdFONTANAVECCHIA
  • Betegnelse Vinkasser
  • Drue Aglianico, Falanghina

Kort om vinområdet og vinmagerne

Fontanavecchia er beliggende i regionen Campanien i provinsen Benevento. Her dyrker familien 18 hektar med hovedsageligt lokale druer fra området.

Alle vinene er lavet ud fra vinfremstillingstraditionerne i regionen, og de har altid fortalt en historie om et tålmodighedsarbejde dedikeret til et urokkeligt mål, nemlig en fremragende kvalitet!

Derfor udføres hvert trin i produktionen, fra pleje af vingården til høsten til aftapningsfasen, med passion, omhyggelig opmærksomhed og største respekt for vinstokke, vin og de involverede mennesker.

Det ultimative mål er at opnå fremragende resultater for hver enkelt sort, for at afspejle dens identitet og karakter.

 

2 stk. Falanghina

Nogle gange bliver man overrasket over hvor klar vin kan være. Dette er en af de gange. Vinen er krystalklar, strågul i farven med et sart grønligt skær langs kanten. Enormt smuk i glasset.

Næsen er utrolig floral med jasmin og en smule orange blomst og en fantastisk honningaroma. Af søde frugter finder man honningmelon og ananas flankeret af lidt syrlige noter af passionsfrugt og grønne granny smith æbler. Man finder også en let og elegant mineralitet i næsen.

Smagen er velstruktureret med en fin balance mellem en aromatisk sødme og en crisp syre. Vinen er dejlig aromatisk med stikkelsbær, grape og lime i primær noterne akkompagneret af en dejlig mineralitet.

2 stk. Aglianico del Taburno Rosato

Aglianico del Taburno Rosato, er den eneste rosé vin som bærer DOCG, hvilket er den højeste niveau i kvalitetssystemet.

Vinen er dejlig frugtrig med en særlig mineralsk og friskhed! Perfekt til salat eller retter med let krydret lyst kød.

Vinmarken hvor druerne kommer fra er en jordtype med kalkrige mergelstensfremspring som er med til at sætte et mineralsk præg på vinen.

2 stk. Aglianico del Taburno

Vinen er krystalklar og garnet rød, med en lækker viskositet og bevægelse i glasset.

I næsen fornemmes først en stor frugtighed med mørke modne brombær og skovbær hvori der blander sig noter af råt træ og en fremragende fornemmelse af skov og urter. Underliggende i næsen finder man varme krydderier som nelliker og allehånde.

Smagen starter ud med stor frugt og en blød mundfylde. Tanniner starter langsomt med melder deres ankomst med fuld kraft sammen med en dejlig eftersmag med udpræget sort peber og sommerblommeskind. Tanninerne bliver hængende i eftersmagen og følger oplevelsen på vej.

Populære produkter